Мариновані гриби на зиму

Мариновані гриби на зимуМариновані гриби на зиму

Мариновані гриби – смачна закуска до свят або на кожен день. З грибів готують багато різних страв. Цей рецепт підійде для маринування опеньків, печериць, глив, білих, підберезовиків, красноголовців, маслюків.

Інгредієнти

  • Свіжі гриби
  • Маринад на 1 літр води:
  • Сіль 3-4 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Оцет 9% 150 мл.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Запашний перець 6 горошин
  • Лаврове листя 3 шт.

Рецепт приготування маринованих грибів

Перебрати гриби від сміття, залити підсоленою водою на 1 годину. Змити під проточною водою.

Перебрати гриби від сміття, залити підсоленою водою

Великі гриби порізати, невеликі залишити цілими. Відварити гриби 20 хвилин (з моменту закипання) в воді з додаванням 1 ст. л. солі. Періодично знімайте піну, що утворюється.

Злити воду і ще раз промити.

Відварити гриби

Приготувати маринад. У воду додати цукор, сіль, кип’ятити на протязі 2-3 хвилин, знімаємо з вогню і додаємо оцет.

Заздалегідь помити і простерилізувати банки та кришки.

Розкласти в банки лаврове листя, перець горошком, гвоздику, заповнити грибами та залити маринадом.

Банки з грибами накрити кришками і поставити у каструлю, з водою і стерилізувати з моменту закипання 15 хвилин півлітрові і 20 хвилин літрові банки.

готові банки з грибами закручуємо кришками

Обережно дістаємо готові банки з грибами і закручуємо кришками. Перевернути банки, залишити до повного охолодження.

Мариновані гриби обов’язково зберігати в темному, прохолодному місці або у холодильнику.

Приємного смаку!