Баклажани на зиму без стерилізації

Баклажани на зиму без стерилізаціїБаклажани на зиму без стерилізації

Ароматні та гостренькі консервовані баклажани на зиму без стерилізації. Простий рецепт приготування баклажанів на зиму. Приготуйте і собі такі смачні баклажани.

Інгредієнти

  • Баклажани 2,5 кг.
  • Морква велика 1 шт.
  • Червоний гіркий перець 2 шт. (або за смаком)
  • Кріп 100 г.
  • Часник 3 голівки
  • Гірчиця в зернах 1 ч. л. з гіркою
  • Чорний мелений перець 1 ч. л.
  • Червоний мелений перець 0,5 ч. л.
  • Маринад:
  • Вода 500 мл.
  • Олія 300 мл.
  • Оцет 9% 100 мл.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 100 г.
  • Лаврове листя, перець духмяний та горошком

Рецепт приготування консервованих баклажанів

Помити баклажани, порізати кубиками, добре посолити, перемішати та залишити на 1 годину, щоб вийшла гіркота. Моркву помити і натерти на корейську тертку.

Закип’ятити маринад та додати в нього віджаті від соку баклажани та натерту моркву, перемішати. Варити 20 хвилин на невеликому вогні.

Часник почистити та мілко порізати. Кріп помити та дрібно нарізати.

Додаємо в кінці приправи, часник, зелень, мілко порізаний червоний перець. Все гарно перемішати.

Помити та простерилізувати півлітрові баночки і кришки. Розкласти готові баклажани по банках. Закручуємо кришками, перевертаємо та замотуємо ковдрою.

Баклажани на зиму без стерилізації

Приємного смаку!