Кисіль зі свіжих яблук

Кисіль зі свіжих яблукКисіль зі свіжих яблук

Густий та смачний кисіль більш подібний на желе. Кисіль з ніжним ароматом яблук обов’язково сподобається дорослим і дітям. А якщо притрусити охолоджений кисіль горішками – ви отримаєте смачний солодкий десерт.

Інгредієнти

  • Яблука 3 шт.
    Вода 800 мл.
    Сік лимону 1/4 частина
    Паличка кориці
    Цукор 4-5 ст. л.
    Картопляний крохмаль 50 г.

Рецепт приготування киселю

Помити яблука. Не знімаючи шкірки розрізати на 4-6 частин. Залити водою 500 мл, додати сік лимону і паличку кориці. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні до м’якості яблук.

Виймаємо корицю, перетерти яблука через сито, видалити насіння та шкірку. Долити води, щоб довести кількість пюре до 1 літру.

Ставимо суміш на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Розвести крохмаль в невеликій кількості холодної води і влити тоненькою цівкою в в киплячій кисіль. Постійно помішувати вінчиком, щоб не було грудочок. Варити 3-5 хвилин.

Вилити готовий кисіль в склянки і охолодити.

Кисіль зі свіжих яблук

Приємного смаку!