Оселедець по-домашньому

Оселедець по-домашньомуОселедець по-домашньому

Оселедець по-домашньому дуже популярна закуска на свята, готується просто та дуже смачна. Приготувати маринований оселедець власними руками легко і вийде корисніше, ніж в магазині.
Рецепт приготування оселедця з покроковим описом.

Інгредієнти

  • Свіжа риба 2 кг.
  • Олія
  • Чорний мелений перець
  • Оцет 9% 1 ст. л.
  • Маринад:
  • Сіль 150 г.
  • Цукор 130 г.
  • Лаврове листя 2-3 шт.
  • Чорний перець горошком 5 шт.
  • Духмяний перець горошком 3 шт.

Рецепт приготування оселедець по-домашньому

Помити та почистити рибу, відрізати голови і хвости. Нарізати шматочками 2-4 см.

Приготувати маринад: цукор, сіль, воду, спеції довести до кипіння. Зняти з вогню, охолодити до кімнатної температури.
Залити рибу охолодженим маринадом, залишити на 36 годин у холодильнику.

Злити маринад, рибу не мити. Додаємо оцет, олію, трішки меленого перцю – все перемішуємо. Зберігати у холодильнику в скляній банці під кришкою, або щось подібне.

Оселедець по-домашньому

Ароматна закуска до свят готова.

Приємного смаку!