Сік з персиків на зиму

Сік з персиків на зимуСік з персиків на зиму

Кисло-солодкий сік з персиків – поживний напій взимку для всієї родини. Якщо у вас великий врожай персиків, приготуйте цей смачний сік. Простий рецепт приготування персикового соку на зиму.

Інгредієнти

  • Персики стиглі 1,7 кг.
  • Цукор 250 г.
  • Вода 2 л.
  • Лимонна кислота 1 ч. л. з гіркою

Рецепт приготування соку на зиму

Вода – обов’язковий компонент при приготуванні соку на зиму, при зменшенні кількості води, ви отримаєте густе персикове пюре.

персики

Для приготування соку знадобляться стиглі та солодкі персики. Якщо персики ще недозрілі, розкласти їх на столі, накрити газетою і через 2-3 дні вони достигнуть.

Помити персики холодною водою. Зрізати ножем шкірку та вийняти кісточки, порізати шматочками.

Зрізати ножем шкірку та вийняти кісточки, порізати шматочками

З’єднати у каструлі порізані персики, лимонну кислоту та цукор.

З'єднати у каструлі порізані персики, лимонну кислоту та цукор

За допомогою блендера зробити однорідну масу. Додаємо в каструлю холодну воду, перемішуємо і ставимо на вогонь.

За допомогою блендера зробити однорідну масу

Як суміш закипить, зменшити вогонь і варити 30 хвилин на помірному вогні, періодично помішуйте та знімайте піну, що утворюється.

варити 30 хвилин на помірному вогні

Приготувати трилітрові банки та металеві кришки, помити і простерилізувати.

Готовий сік з персиків розлити по банках та закрутити кришками. Перевернути банки, залишити до повного охолодження.

Готовий сік з персиків розлити по банках та закрутити кришками

Солодкий , смачний напій взимку додасть вам сил та енергії.

Приємного смаку!