Пісна картопляна запіканка з грибами і помідорами

Пісна картопляна запіканкаПісна картопляна запіканка

Під час Великого Посту не обійтись без других страв. Пісна запіканка з грибами і помідорами – проста в приготуванні та дуже смачна страва для всієї родини. Запіканка складається з простих та доступних інгредієнтів. Рецепт приготування пісної запіканки, фото та покроковий опис.

Інгредієнти

  • Картопля 1 кг.
  • Шампіньйони свіжі 300 г.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Помідори 1 шт.
  • Пісний майонез, сіль, мелений перець за смаком

Як готувати пісну запіканку

Картопля почистити, помити і відварити у підсоленій воді. Розім’яти картоплю в пюре, щоб не було пюре занадто густим, розбавити його картопляним відваром. Пюре розділити на три частини.

Картопля почистити, помити і відварити у підсоленій воді

Гриби порізати пластинками, моркву натерти на великій тертці, цибулю порізати кубиками.

Гриби порізати пластинками, моркву натерти на великій тертці, цибулю порізати кубиками

Обсмажити все на сковорідці в олії до готовності.

Обсмажити все на сковорідці в олії до готовності

Помідори порізати тонкими пластинками.

У форму для запікання, змащену олією, покласти одну частину картоплі.

У форму для запікання, змащену олією, покласти одну частину картоплі

На неї покласти гриби, потім другу частину картоплі.

На неї покласти гриби, потім другу частину картоплі

Викласти порізаний помідор, накрити третьою частиною пюре.

Викласти порізаний помідор, накрити третьою частиною пюре

Зверху помазати пісним майонезом.

Зверху помазати пісним майонезом

Поставити запікатися у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин, доки не зарум’яниться.

Поставити запікатися у попередньо розігріту до 180 градусів духовку

Пісна картопляна запіканка з грибами готова.

Пісна картопляна запіканка з грибами готова

Приємного смаку!