Пісний салат з буряка, моркви і грушею

салат з буряка, моркви і грушсалат з буряка, моркви і груш

Пісний салат з буряка, моркви і грушею – поживний та незвичний. Простий рецепт приготування салату з незвичним поєднанням овочів і фруктів. Гарна, легка, пісна страва під час Великого Посту до вашої уваги.

Інгредієнти

  • Груша тверда 1 шт.
  • Буряк 1 невеликий чи 1/2 великого
  • Морква 1 шт.
  • Сіль, мелений перець за смаком
  • Лимон, апельсин, оливкова олія для заправки
  • Насіння льону чи кунжуту для прикрашання

Рецепт приготування салату

Взяти приблизно однакову кількість, за вагою, буряка і моркви. Помити, очистити від шкірки і натерти на тертці для корейської моркви. Теж саме зробити з грушею.

На сухій сковорідці, швидко підсмажити насіння льону чи кунжуту.

Зробити заправку для салату: небагато цедри лимону з’єднати з соком половини лимону, з 2 ст. л. соку апельсину, посолити і поперчити. Перемішати і трохи збити виделкою.

Обережно змішати буряк, моркву і грушу, перекласти в салатницю і полити заправкою. Зверху посипати смаженим насінням.

Салат з буряком, морквою і грушею готовий – безліч вітамінів, смачно та поживно.

пісний салат

Приємного смаку!