» » Консервовані баклажани

Консервовані баклажани

Консервовані баклажаниКонсервовані баклажани
Консервовані баклажани на зиму - простий рецепт приготування баклажанів з фото і покроковим описом. Баклажани консервовані закриваються разом з обжареною морквою та цибулею. Смачна закуска взимку - це консервовані баклажани, рецепт з фото. Баклажани на зиму - пікантний і оригінальний вид заготівель. Дізнайтеся як швидко приготувати баклажани консервовані на зиму.

Інгредієнти

  • Баклажани 2 кг.
  • Сіль
  • Заливка:
  • Морква 250 г.
  • Цибуля 250 г.
  • Помідори 1 кг
  • Сіль 3 ч. л.
  • Цукор 2 ч. л.
  • Оцет 2-3 ст. л.

Рецепт приготування консервованих баклажанів:



Цей рецепт з розрахунку інгредієнтів на 6 півлітрових баночок консервованих баклажанів.
Помити, простерилізувати півлітрові банки.
Баклажани помити, порізати кільцями товщиною 1,5 см, посолити, перемішати і залишити на 2 години, щоб вийшла гіркота.

Консервовані баклажани


Через 2 години баклажани промити, віджати від води і обсмажити в олії з обох боків.

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани


Для приготування заливки натерти моркву, обсмажити і висипати до каструлі.

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани


Обсмажити цибулю порізану пів кільцями, виложити до каструлі.

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани


Перемолоти помідори через м’ясорубку або у комбайні і теж висипати до каструлі.

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани



Всі компоненти в каструлі добре перемішати і поставити на невеликий вогонь тушкуватися. Через 10 хв. добавити сіль, цукор, оцет перемішати і тушкувати ще 10 хв.

Консервовані баклажани


В баночки виложити шарами смажені баклажани і заливку, накрити металевими кришками і поставити стерилізувати на 20-25 хв.

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани


Банки з баклажанами перевернути і чекати до повного вихолодження.

Консервовані баклажани


Приємного смаку!

Схожі рецепти

Салат з гарбуза і баклажанів на зиму
Консервований салат з гарбуза і баклажанів на зиму - це корисна та смачна домашня консервація. Приготування такої консервованої закуски займає приблизно 2-2.5 години, зате взимку вам буде чим порадувати своїх близьких.
Сушені баклажани
Сушені баклажани зовні та за смаком дуже схожі на гриби. Рецепт сушених баклажанів на зиму які ви можете додати в салати. Страви з сушених баклажанів мають велику кількість вітамінів і поживних речовин. Вони прикрасять ваш зимовий стіл по-справжньому літнім настроєм.
Баклажани мариновані
Баклажани консервовані особливо прийдуться для святкового столу. Саме тому вам буде корисно дізнатися, як приготувати мариновані баклажани на зиму. Ці мариновані баклажани з часником швидкого приготування, простий рецепт.
Ікра з баклажанів консервована
Ікра з баклажанів улюблене блюдо в українських та молдавських сім'ях. Баклажани містять вітаміни, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, мідь, цинк і марганець. Простий рецепт приготування ікри з баклажанів на зиму. Завдяки солям заліза, міді та марганцю, баклажани стимулюють
Ікра з баклажанів і квасолі
Ікра з баклажанів і квасолі - консервування на зиму салатів з овочами. Це звична ікра з баклажанів, яка стає цікавою за смаком з додаванням квасолі. Смачна гостра закуска до столу готується швидко за нашим рецептом.
Консервовані баклажани зі сливами і овочевою ікрою
Смачний зимовий салат - баклажани зі сливами і овочевою ікрою, простий рецепт з покроковим описом. Дізнайтеся як приготувати баклажани з овочами консервовані.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору