Аджика із помідорів на зиму

Аджика із помідорів на зимуАджика із помідорів на зиму
Аджика домашня із помідорів і перцю виходить ароматною, готується швидко! Аджика з помідорів на зиму добре зберігається і взимку буде як знахідка. Рецепт приготування гострої аджики з помідорів і перцю на зиму, консервування аджики. Аджику використовуйте як гостру закуску або соус до різних страв.

Інгредієнти

  • Помідори 5 кг.
  • Солодкий перець 1 кг.
  • Морква 1 кг.
  • Яблука 1 кг.
  • Пекучий перець 5 стручків
  • Часник 7-10 зубців
  • Олія 0,5 л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 1,5 ст.
  • Оцет 0,5 ст.

Рецепт приготування аджики:

Помити, простерилізувати банки, металеві кришки. Помідори, солодкий перець, яблука подрібнити у комбайні або перемолоти на м’ясорубці. Моркву натерти в комбайні, використавши малу тертку. Змішати у каструлі помідори, солодкий перець, яблука, моркву і варити на слабкому вогні 2 години, періодично помішуючи.

Через дві години добавити до аджики подрібнений пекучий перець, часник, сіль, цукор, олію, оцет, все ретельно перемішати і варити ще 20 хв.

Потім розкласти гарячу аджику по баночках і закрутити металевими кришками. З даної кількості інгредієнтів отримуємо 12 пів – літрових баночок аджики.

Приємного смаку!