Консервовані помідори з виноградом

Консервовані помідори з виноградомКонсервовані помідори з виноградом
Консервовані помідори з виноградом та цибулею – смачна, соковита закуска взимку. Рецепт з фото маринованих помідорів з виноградом, цибулею та спеціями. Помідори готуємо без стерилізації з додаванням оцту. Консервація має дуже гарний вигляд в банках, ароматна та смачна.

Інгредієнти

  • На 1 півторалітрову банку
  • Помідори
  • Виноград червоний та білий
  • Базилік 1 гілочка
  • Часник 2 зубці
  • Цибуля середня 1 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Сіль 1 ст. л. без гірки
  • Цукор 1,5 ст. л.
  • Оцет 9 % 1 ст. л.

Рецепт приготування

Підготувати банки і кришки: помити з содою та простерилізувати.

Помити виноград і помідори.

Помити помідори

Помити виноград

Цибулю почистити та порізати півкільцями, зубчики часнику перерізати навпіл.
На дно півторалітрової банки покласти базилік, гвоздику, цибулю, часник.

На дно півторалітрової банки покласти базилік, гвоздику, цибулю, часник.

Помідори та скласти в банку зверху спецій разом з виноградом. Я додавала одразу червоний і білий між помідорами.

Помідори та скласти в банку разом з виноградом

Залити банки з помідорами окропом і залишити на 20 хвилин, накривши металевими кришками.

Залити банки з помідорами окропом і залишити на 20 хвилин

По закінченню часу вилити розсіл з помідорів у каструлю та закип’ятити.

вилити розсіл з помідорів у каструлю та закип'ятити

Знову залити помідори та залишити на 20 хвилин.
Зливаємо маринад, додаємо сіль, цукор.

В кожну банку влити по 1 ст. л. оцту, після чого залити киплячим маринадом.
Закручуємо банки металевими кришками і перевертаємо.

Закручуємо банки металевими кришками

Залишаємо до повного охолодження і зберігаємо в прохолодному місті.

Консервовані помідори з виноградом

Приємного смаку взимку!