Квасолевий салат на зиму

Квасолевий салат на зимуКвасолевий салат на зиму
Квасолевий салат на зиму – смачна закуска з овочами і квасолею, корисна і ситна. Салат з квасолі рецепт з покроковим описом приготування. Цей салат на зиму відмінне доповнення до будь-яких других страв.

Інгредієнти

  • Квасоля 1,8 кг.
  • Помідори 2 кг.
  • Морква 1 кг.
  • Цибуля 1 кг.
  • Болгарський перець 1кг.
  • Часник 100 г.
  • Олія 200 мл.
  • Оцет 9% 2-3 ст.л.
  • Цукор, сіль за смаком

Рецепт приготування

Квасолю помити і замочити на 10-12 годин. Відварити квасолю до готовності.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями, моркву почистити і натерти на великій тертці.
Болгарський перець очистити від насіння і порізати соломкою.

Помідори помити та зняти шкірку, для цього треба поставити каструлю з водою і проварити в киплячій воді кожен помідор на протязі 1 хвилини. Потім за допомогою ножа зробити надріз і зняти шкірку. Помідори порізати кубиками.

Часник мілко нарізати.

В окремій каструлі спочатку налити олію і тушкуємо цибулю 10 хвилин, далі додаємо моркву і ще 10 хвилин тушити помішуючи.

Додаємо в каструлю солодкий перець – тушкуємо 10 хвилин, далі додати помідори – знову 10 хвилин.

Тепер додаємо квасолю, часник і все тушкуємо 20 хвилин, за 5 хвилин до кінця додаємо сіль, перець. Виключаємо і додаємо оцет, перемішуємо.

В помиті і заздалегідь простерилізовані півлітрові банки насипаємо готовий квасолевий салат і закручуємо металевими кришками.

З даної кількості інгредієнтів виходить 12 півлітрових банок салату з квасолі.

Приємного смаку!