Рецепт приготування ікри
Баклажани добре помити водою, порізати кубиками розміром приблизно 1 х 1 см.
Солодкий перець помити, видалити середину з насінням та порізати кубиками.
Помідори помити, порізати теж невеликими кубиками.
З'єднати разом баклажани, перець та помідори в великій каструлі з протипригарним покриттям. На дно каструлі вилити 100 г олії, та тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні 1 годину. Періодично помішуйте суміш.
Помити моркву і натерти на велику тертку. Почистити цибулю і нарізати кубиками. Часник (додавати за смаком, я брала 20 г.), натерти на середній тертці.
З'єднуємо цибулю, моркву і часник і смажимо в олії на сковорідці до золотавого кольору (як на зажарку).
Через годину додати зажарку з цибулі та моркви до суміші з баклажанами, перемішати та тушкувати 1 годину, періодично помішувати.
За 5 хвилин до закінчення часу добавити сіль, цукор, влити оцет. Перемішати все.
Заздалегідь приготуйте банки і металеві кришки. Помити та простерилізувати.
Викласти готову ікру з баклажанів в літрові баночки та закрутити кришками. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 2,5 л. смачної ікри на зиму.
Приємного смаку!