Ікра з баклажанів на зиму

Ікра з баклажанів на зимуІкра з баклажанів на зиму
Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації – смачна та поживна. Популярний рецепт ікри з баклажанів з овочами обов’язково готую кожного року. Улюблена закуска взимку в українських родинах. Покроковий рецепт з фото приготування ікри з баклажанів на зиму.

Інгредієнти

  • Баклажани 1,5 кг.
  • Болгарський перець 0,5 кг.
  • Цибуля 250 г.
  • Морква 250 г.
  • Помідори 0,5 кг.
  • Олія 100 мл.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Оцет 9% 1/2 ст. л.

Рецепт приготування ікри

Баклажани добре помити водою, порізати кубиками розміром приблизно 1 х 1 см.

Ікра з баклажанів на зиму

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

Солодкий перець помити, видалити середину з насінням та порізати кубиками.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

Помідори помити, порізати теж невеликими кубиками.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

З’єднати разом баклажани, перець та помідори в великій каструлі з протипригарним покриттям. На дно каструлі вилити 100 г олії, та тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні 1 годину. Періодично помішуйте суміш.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

Помити моркву і натерти на велику тертку. Почистити цибулю і нарізати кубиками. Часник (додавати за смаком, я брала 20 г.), натерти на середній тертці.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

З’єднуємо цибулю, моркву і часник і смажимо в олії на сковорідці до золотавого кольору (як на зажарку).

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

Через годину додати зажарку з цибулі та моркви до суміші з баклажанами, перемішати та тушкувати 1 годину, періодично помішувати.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

За 5 хвилин до закінчення часу добавити сіль, цукор, влити оцет. Перемішати все.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

Заздалегідь приготуйте банки і металеві кришки. Помити та простерилізувати.

Викласти готову ікру з баклажанів в літрові баночки та закрутити кришками. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 2,5 л. смачної ікри на зиму.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт

Приємного смаку!