» » Ікра з баклажанів на зиму

Ікра з баклажанів на зиму

Ікра з баклажанів на зимуІкра з баклажанів на зиму
Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації - смачна та поживна. Популярний рецепт ікри з баклажанів з овочами обов'язково готую кожного року. Улюблена закуска взимку в українських родинах. Покроковий рецепт з фото приготування ікри з баклажанів на зиму.

Інгредієнти

  • Баклажани 1,5 кг.
  • Болгарський перець 0,5 кг.
  • Цибуля 250 г.
  • Морква 250 г.
  • Помідори 0,5 кг.
  • Олія 100 мл.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Оцет 9% 1/2 ст. л.

Рецепт приготування ікри


Баклажани добре помити водою, порізати кубиками розміром приблизно 1 х 1 см.

Ікра з баклажанів на зиму

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


Солодкий перець помити, видалити середину з насінням та порізати кубиками.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


Помідори помити, порізати теж невеликими кубиками.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


З'єднати разом баклажани, перець та помідори в великій каструлі з протипригарним покриттям. На дно каструлі вилити 100 г олії, та тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні 1 годину. Періодично помішуйте суміш.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


Помити моркву і натерти на велику тертку. Почистити цибулю і нарізати кубиками. Часник (додавати за смаком, я брала 20 г.), натерти на середній тертці.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


З'єднуємо цибулю, моркву і часник і смажимо в олії на сковорідці до золотавого кольору (як на зажарку).

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


Через годину додати зажарку з цибулі та моркви до суміші з баклажанами, перемішати та тушкувати 1 годину, періодично помішувати.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


За 5 хвилин до закінчення часу добавити сіль, цукор, влити оцет. Перемішати все.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


Заздалегідь приготуйте банки і металеві кришки. Помити та простерилізувати.

Викласти готову ікру з баклажанів в літрові баночки та закрутити кришками. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 2,5 л. смачної ікри на зиму.

Ікра з баклажанів на зиму рецепт


Приємного смаку!

Схожі рецепти

Салат з гарбуза і баклажанів на зиму
Консервований салат з гарбуза і баклажанів на зиму - це корисна та смачна домашня консервація. Приготування такої консервованої закуски займає приблизно 2-2.5 години, зате взимку вам буде чим порадувати своїх близьких.
Ікра кабачкова
Ікра кабачкова перевірений рецепт з фото та порадами правильного консервування. Кабачкова ікра знаменита закуска з кабачків. Приготування кабачкової ікри не відніме у вас багато часу, а готова ікра кабачкова нікого не залишить байдужим. Ну а тим, кому подобається ікра кабачкова як в магазині,
Ікра з баклажанів консервована
Ікра з баклажанів улюблене блюдо в українських та молдавських сім'ях. Баклажани містять вітаміни, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, мідь, цинк і марганець. Простий рецепт приготування ікри з баклажанів на зиму. Завдяки солям заліза, міді та марганцю, баклажани стимулюють
Ікра з баклажанів і квасолі
Ікра з баклажанів і квасолі - консервування на зиму салатів з овочами. Це звична ікра з баклажанів, яка стає цікавою за смаком з додаванням квасолі. Смачна гостра закуска до столу готується швидко за нашим рецептом.
Консервовані баклажани
Консервовані баклажани на зиму - простий рецепт приготування баклажанів з фото і покроковим описом. Баклажани консервовані закриваються разом з обжареною морквою та цибулею. Смачна закуска взимку - це консервовані баклажани, рецепт з фото. Баклажани на зиму - пікантний і оригінальний вид
Аджика із помідорів на зиму
Аджика домашня із помідорів і перцю виходить ароматною, готується швидко! Аджика з помідорів на зиму добре зберігається і взимку буде як знахідка. Рецепт приготування гострої аджики з помідорів і перцю на зиму, консервування аджики. Аджику використовуйте як гостру закуску або соус до різних страв.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору