Мариновані кабачки

Мариновані кабачкиМариновані кабачки
Мариновані кабачки – смачна консервована закуска на зиму. Кабачки мариновані за цим рецептом виходять хрусткі та соковиті. Легкий та швидкий рецепт приготування кабачків без стерилізації.

Інгредієнти

  • На 1 літрову банку
  • Кабачки молоді 500 г.
  • Кріп 1 шт.
  • Хрін 1 лист (невеликий)
  • Часник 1 зубець
  • Листя вишні 1-2 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець горошком 3-5 шт.
  • Маринад ( на 1 л води):
  • Цукор 40 г.
  • Сіль 30 г.
  • Оцет 50 мл.

Рецепт приготування маринованих кабачків

Літрові банки добре помийте. Простерилізуйте банки та металеві кришки.

На дно банки покласти кріп, хрін, часник, лавровий лист, листок вишні, перець горошком.

Мариновані кабачки рецепт

Кабачки помити, нарізати кружечками.

Мариновані кабачки рецепт

Щільно укласти кабачки в банки та залийте кип’ятком і дайте постояти 15 хвилин, накрити кришками.

Мариновані кабачки рецепт

Воду злити у каструлю, закип’ятити і знову залити кабачки на 15 хвилин.

Мариновані кабачки рецепт

Зливаємо воду у каструлю, додаємо сіль, цукор, оцет, доводимо до кипіння і заливаємо маринадом кабачки.

Мариновані кабачки рецепт

Закручуємо банки кришками, перевертаємо кришками донизу. Мариновані кабачки накрити ковдрою, залишити до повного охолодження.

Мариновані кабачки рецепт

Приємного смаку!