Мариновані огірки «Пікантні»

Мариновані огіркиМариновані огірки
Мариновані огірки чудове доповнення до гарячих та холодних страв взимку. До вашої уваги перевірений рецепт маринованих огірків з болгарським перцем, кропом та часником. Для консервації ідеально підійдуть невеликі огірочки 6-8 см у довжину.
Смачні хрумкі мариновані огірки на зиму завжди користувались попитом.

Інгредієнти

  • На літрову банку:
  • Огірки 500-550 г.
  • Вода 0,5 л.
  • Лавровий лист 1-2 шт.
  • Часник 1 зубець
  • Солодкий зелений перець 1/2 шт.
  • Кріп 3-4 гілочки
  • Оцет 3 ст. л.
  • Маринад (з розрахунку на 1 літр води):
  • Сіль 1,5 ст. л. без гірки
  • Цукор 3 ст. л.

Приготування маринованих огірків рецепт з фото:

Огірки залити водою на 1-2 години. Потім добре помити, повідрізати кінчики.

Мариновані огірки рецептМариновані огірки рецепт

Підготувати банки, металеві кришки для консервації огірків: помити з содою та простерилізувати.

На дно банки покласти лавровий лист, порізаний часник, порізаний на шматки солодкий перець, гілочки кропу.

Мариновані огірки рецептМариновані огірки рецепт

Наповнити банки огірками та налити оцет.

Мариновані огірки рецептМариновані огірки рецепт

Окремо в каструлю налити води, додати сіль, цукор і закип’ятити.

Поставити банки з огірками на рушник і налити в них обережно розсіл.

Мариновані огірки рецептМариновані огірки рецепт

Банки з огірками накрийте кришками і поставте стерилізуватись на 10 хвилин.

Мариновані огірки рецептМариновані огірки рецепт

Вийняти банки з води, закрутити металевими кришками, перевернути, вкутати і залишити до повного охолодження.

Мариновані огірки пікантніМариновані огірки пікантні

З 2.5 кг. огірків вийшло 5 літрових баночок смачних пікантних огірочків.

Мариновані огірки з болгарським перцемМариновані огірки з болгарським перцем

Приємного смаку!