Салат з гарбуза і баклажанів на зиму

Салат з гарбуза і баклажанів на зимуСалат з гарбуза і баклажанів на зиму
Консервований салат з гарбуза і баклажанів на зиму – це корисна та смачна домашня консервація. Приготування такої консервованої закуски займає приблизно 2-2.5 години, зате взимку вам буде чим порадувати своїх близьких.

Інгредієнти

  • Гарбуз 2 кг.
  • Баклажани 3 кг.
  • Помідори 2,5 кг.
  • Болгарський перець 1 кг.
  • Часник 300 г.
  • Олія 500 мл.
  • Цукор 150 г.
  • Сіль 100 г.
  • Перець гіркий чилі 1/4 ч.л.
  • Оцет 6% 120 мл.
  • Зелень петрушки 300 г.

Рецепт приготування салату на зиму:

Помити всі овочі, очистити від шкірки, крім баклажанів, порізати невеликими шматочками, болгарський перець смужками. Баклажани порізати разом зі шкіркою.

Помідори та часник пропустити через м’ясорубку або змолоти за допомогою блендера.

Поставити каструлю з помідорами на плиту та довести до кипіння. Додати в помідори з сіль, олію та цукор – перемішати.

Добавити також порізану зелень, оцет, та перець чилі.
Як тільки суміш закипить додаємо гарбуз, баклажани та перець.

Варити протягом 1 години на маленькому вогні та відразу закрити в стерилізовані півлітрові баночки. По завершенню загорнути всі баночки теплою ковдрою та залишити до повного охолодження.

Салат з гарбуза і баклажанів на зимуСалат з гарбуза і баклажанів на зиму

Консервована закуска на зиму готова.

Приємного смаку!