Грецький салат на зиму з квасолею

Грецький салат на зиму з квасолеюГрецький салат на зиму з квасолею
Грецький салат на зиму смачна консервована закуска з квасолею, можна вживати як самостійну страву так і з різними кашами та картоплею. Консервацію зараз можна купити в будь-якому магазині, але домашні консервовані салати на зиму кращі та смачніші.

Інгредієнти

  • Квасоля 1 кг.
  • Помідор 2,5 кг.
  • Морква 1 кг.
  • Перець болгарський 1 кг.
  • Цибуля 0,5 кг.
  • Цукор 1 ст.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Олія 0,5 л.
  • Перець чорний мелений 2 ч. л.
  • Оцет 9% 1 ч. л.

Як готувати салат на зиму:

Напередодні приготування салату, замочити квасолю на ніч (не менше 12 годин), щоб швидше приготувалась.

Помити всі овочі. Нарізаємо помідори часточками, цибулю півкільцями, моркву і перець – соломкою.

Все покласти в каструлю, додаємо квасолю, спеції, олію та оцет.
Ставимо на плиту, з моменту закипання варимо ще 2 години, помішуючи.

Закручуємо грецький салат в простерилізовані півлітрові баночки.

Приємного смаку!