Картопля запечена в рукаві

Картопля запечена в рукавіКартопля запечена в рукаві
Картопля запечена в рукаві в піст – що може бути смачніше? Особливо, коли після запікання не треба чистити деко. Смачна картопля в рукаві в духовці чудова страва на кожен день та на Різдво. Рецепт приготування картоплі запеченої в духовці простий та легкий.

Інгредієнти

  • Картопля 600 г.
  • Олія 60 мл.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-сунелі 1 ч. л.
  • Часник 5 зубців
  • Перець чорний мелений 1/4 ч. л.
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Куркума мелена 1 ч. л.
  • Мускатний горіх тертий 0,2 ч. л.

Картопля в рукаві рецепт

Картоплю помити, почистити від шкірки. Розрізати кожну картоплину приблизно на 8 частин.

Картопля в рукаві рецептКартопля в рукаві рецепт

Тепер про спеції. У мене тут представлені: сушений часник, куркума, мускатний горіх, перець чилі, хмелі-сунелі і базилік сушений. Зовсім необов’язково дотримуватися цього набору спецій. Картопля буде смачною і з іншими травами і приправами.

Дуже важливий інгредієнт – часник. Отже, висипаємо всі спеції на картоплю, додаємо видавлений через прес часник і олію. Не забуваємо посолити.

Картопля в рукаві рецептКартопля в рукаві рецепт

Все добре перемішуємо, тому спочатку краще взяти глибоку миску, щоб було зручніше.

Закладаємо ароматну картоплю в рукав. Відріжте потрібну довжину рукава для запікання. Зв’яжіть одну сторону і можна закладати в рукав підготовлену картоплю. Потім зав’язуємо другу сторону рукава.

Картопля в рукаві рецептКартопля в рукаві рецепт

Залишилося цю смакоту запекти. Покладіть рукав з картоплею на деко або на блюдо для запікання. Запікається картопля в розігрітій до 220 градусів духовці 35 хвилин.

Картопля в рукаві рецептКартопля в рукаві рецепт

Перед подачею на стіл, розріжте рукав і переверніть картоплю на блюдо. Рукав виконав свою функцію, його можна викинути.

Картопля в рукаві рецептКартопля в рукаві рецепт

Смачна картопля запечена в рукаві стане однією з 12 страв на Різдво.

Картопля в рукаві рецептКартопля в рукаві рецепт

Приємного смаку!