Пісні вареники з картоплею і грибами

Пісні вареники з картоплею і грибамиПісні вареники з картоплею і грибами
Пісні вареники з картоплею і грибами – Українська страва яку готують на свята та на кожен день.
Хоча ці вареники з картоплею та грибами є пісними та чудова страва до Різдва, на їхньому смаку це не позначається ніяк. Відсутність яєць в тісті не робить його менш смачним, їсти такі вареники буде приємно не тільки в піст. Заварне тісто виходить ніжним, а вареники смачними.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Вода 1 ст.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Олія 2 ст. л.
  • Борошно 2-3 ст.

    Для начинки:

  • Картопля 6-8 середнього розміру
  • Гриби лісові свіжі або заморожені 0,5 кг.
  • Цибуля 3 шт.
  • Олія
  • Чорний мелений перець, сіль за смаком

Вареники з картоплею та грибами рецепт

Спочатку слід приготувати заварне тісто. Розведіть холодну воду з сіллю, цукром і олією, всипати 1 склянку просіяного борошна, та довести до кипіння. Вимішати тісто ложкою.

Пісні вареники з картоплею і грибами рецептПісні вареники з картоплею і грибами рецепт

Коли воно охолоне до теплого, треба поступово додавати борошно і вимішувати до потрібної, звичайної консистенції тісто. Залишити його на столі, прикривши серветкою або тарілкою, щоб воно дозріло хвилин на 30.

Пісні вареники з картоплею і грибами рецептПісні вареники з картоплею і грибами рецепт

У цей час можна приступити до приготування начинки. Картоплю вимити, почистити і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду, але не виливати її. Потовкти картоплю в пюре.

На сковороді розігріти 3-4 ст. ложки олії, викласти 2 головки ріпчастої цибулі, нарізаного четвертинками. Посмажити його хвилин 5 і додати гриби.

Пісні вареники з картоплею і грибами рецептПісні вареники з картоплею і грибами рецепт

Якщо гриби свіжі лісові (якщо немає то підійдуть магазинні свіжі шампіньйони, їх одразу не відварюючи підсмажити на сковороді ), їх для початку слід перебрати, промити під водою і відварити протягом 7-10 хвилин. Злити воду, обсушити і нарізати на скибки. Заморожені гриби слід готувати згідно інструкції на упаковці.

Посмажити гриби з цибулею до готовності грибів, посолити і поперчити в кінці приготування за своїм смаком.

Викласти гриби в картопляне пюре і перемішати. Якщо начинка здасться вам густою, підлийте трохи картопляного відвару і перемішайте. Начинку трохи остудіть.

Пісні вареники з картоплею і грибами рецептПісні вареники з картоплею і грибами рецепт

Тепер з шматочка тіста можна зробити ковбаску і нарізати її на невеликі шматочки. Можна ковбаску і не скочувати, а просто відривати шматочки тіста від великого шматка, скочувати кульки й розгортати їх качалкою в коржик. Товщину і діаметр її визначте самостійно. Я зазвичай роблю коржі сантиметрів по 5.

У центр кожного коржа треба покласти начинку і заліпити краї, надаючи напівкруглу форму.

Пісні вареники з картоплею і грибами рецептПісні вареники з картоплею і грибами рецепт

Готові вареники краще викладати на стіл або деко, посипане борошном. Тоді вони не прилипнуть і легко знімуться.

Для того, щоб зварити вареники, в каструлю треба налити багато води, посолити, довести її до кипіння і викласти вареники. Але стежте, щоб вони не зліпилися між собою. Вареників має бути стільки, щоб вони плавали в каструлі вільно. Їх слід періодично перемішувати, щоб вони не осіли на дно і не прилипли до нього.

Коли вода з варениками закипить, вогонь треба зменшити до мінімуму і варити хвилини 3-4. На сковороді розігріти олію і викласти ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями, підсмажити до золотистого кольору. З вареників злити воду, викласти їх в сковороду до цибулі з олією і перемішати.

Пісні вареники з картоплею і грибамиПісні вареники з картоплею і грибами

Виходять дуже смачні пісні вареники з картоплею та грибами.

Приємного смаку!