Салат «Панцанелла»

Салат «Панцанелла»Салат «Панцанелла»
Салат Панцанелла – представник класичної італійської кухні. Головний інгредієнт салату Панцанелла – черствий хліб, вимочений у воді з оцтом і віджатий. Тому салат з овочів спочатку вважався стравою бідноти. Тепер же його подають і в кращих ресторанах.
Зараз у салат Панцанелла в більшості випадків додають помідори. Влітку Панцанелла готують майже в кожній італійській родині. Адже він не тільки пісний, смачний і легкий, але і дозволяє позбутися залишків зачерствілого хліба.

Інгредієнти

  • Помідор 1 шт.
  • Чорний або білий хліб 100 г. (бажано черствого)
  • Оливки 1,5 ст.л.
  • Оливкова олія 2-3 ст.л.
  • Цибуля фіолетова 1/2 цибулини
  • Оцет 1 ст.л.
  • Сіль, мелений перець за смаком

Салат Панцанелла рецепт

Хліб нарізати невеликими шматочками. Оцет розбавити в невеликій кількості води. Розмочити хліб. Після цього віджати його. Викласти на деко і підсушити в духовці, при невисокій температурі.

Салат Панцанелла рецептСалат Панцанелла рецепт

Цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Салат Панцанелла рецептСалат Панцанелла рецепт

Помідор подрібнити кубиками.

Салат Панцанелла рецептСалат Панцанелла рецепт

З’єднати хліб, цибулю, помідор. Додати оливки (або маслини). Можна використовувати їх цілком, розрізати навпіл або кільцями. У традиційній середземноморській кухні оливки використовуються переважно цілком.

Салат Панцанелла рецептСалат Панцанелла рецепт

Заправити олією, посолити, поперчити. Перемішати.
У салат Панцанелла можна додавати селеру, огірки, базилік, часник, моцарелу і інші продукти.

Салат Панцанелла рецептСалат Панцанелла рецепт

Втім, в Тоскані, яка вважається батьківщиною салату, до таких добавок відносяться прохолодно, воліючи класичні рецепти.

Приємного смаку!