Салат з запеченими овочами

Салат з запеченими овочамиСалат з запеченими овочами
Апетитний салат з запеченими овочами і маринованими печерицями. Такий пісний салат відмінно підійде для обіду або вечері, він досить простий у приготуванні, має цікавий, незвичайний смак.
Овочі для салату попередньо не варимо, а запікаємо в духовці. В якості заправки використовуємо гарне рослинне або оливкове масло, обов’язково додаємо трохи лимонного соку.
Салат з печених овочів можна подавати самостійно з теплим лавашем, але також він непогано поєднується з м’ясними, рибними стравами, птицею, картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром.

Інгредієнти

  • Буряк один великий
  • Морква 2 середніх
  • Картопля 3-4 шт.
  • Мариновані огірки 3-4 шт.
  • Мариновані шампіньйони 120 г.
  • Оливкова або рослинна олія 5 ст. л.
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Зелена цибуля 1 невеликий пучок
  • Сіль, перець

Салат з запеченими овочами рецепт

Підготуємо овочі для запікання. Буряк, моркву і картоплю вимиваємо під проточною водою, витираємо рушником.

Салат з запеченими овочами рецептСалат з запеченими овочами рецепт

Загортаємо кожен овоч окремо в подвійний шар фольги. Духовку прогріваємо до 220 градусів, відправляємо овочі запікатися.

Салат з запеченими овочами рецептСалат з запеченими овочами рецепт

Через 30-35 хвилин перевіряємо моркву і картоплю, акуратно проколюємо овочі довгою гострої шпажкою, якщо вони готові, дістаємо їх з духовки, охолоджуємо, якщо ж вони ще трохи тверді, залишаємо ще на 10 хвилин. Буряк запікаємо 2 -3 години.

Остиглі овочі чистимо, попередньо знявши фольгу, ріжемо моркву і картоплю довгастими смужками.

Салат з запеченими овочами рецептСалат з запеченими овочами рецепт

Буряк почистити, порізати довгими тонкими смужками.

Салат з запеченими овочами рецептСалат з запеченими овочами рецепт

Мариновані огірки нарізаємо смужками, зелену цибулю дрібно порізати.

Салат з печених овочів рецептСалат з печених овочів рецепт

Змішати всі овочі в салатниці, додати довільно порізані мариновані печериці.

Салат з печених овочів рецептСалат з печених овочів рецепт

Вливаємо оливкову олію, якщо оливкової немає під рукою, замінюємо його звичайною рослинною олією, також додаємо сік лимона. Не забуваємо посолити, поперчити за смаком.

Перемішуємо добре всі складові, даємо салату з печених овочів настоятися близько однієї години і можна подавати до столу.

Приємного смаку!