Вінегрет з яблуками і квашеною капустою

Вінегрет з яблуками і квашеною капустоюВінегрет з яблуками і квашеною капустою
Вінегрет можна готувати за різними рецептами, з додаванням різних овочів і навіть фруктів, але завжди він буде пісним, низькокалорійним і дуже корисним салатом. Чудовий пісний салат на Різдво.
Вінегрет з яблуком і квашеною капустою рецепт приготування дивіться нижче.

Інгредієнти

  • Квашена капуста 100 г.
  • Цибуля ріпчаста 1 велика
  • Картопля 3-4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Буряк 2 невеликих (200-250 г.)
  • Маринований огірок 2 шт.
  • Яблуко кисле або кисло-солодке 1 велике
  • Олія (бажано домашня, нерафінована) за смаком
  • Оцет 1,5 ст. ложки
  • Сіль, цукор за смаком
  • Цибуля зелена або інша зелень для прикраси

Всенародна любов до цього яскравого, смачному, колоритному блюду пояснюється просто: в рецептурі настільки вдало підібрані продукти, що як не приготуй вінегрет, він завжди вийде смачним.

Але навіть якщо щось з пропорціями не так, підправити смак не складе труднощів. Просто додаємо те, чого на наш смак недостатньо: доріжемо буряка, додамо квашеної капусти, заправимо вінегрет запашним маслом, підсолимо або підсолодимо, відтіняти смак яблучним оцтом або покладемо трішки гірчиці.
Бачите, скільки можливостей надати улюбленому салату потрібний смак!

Вінегрет рецепт приготування

Овочі для салату відварити заздалегідь, особливо це стосується буряка. Варити її довго, години 1,5-2, а потім ще потрібно остудити, тому швидко зробити вінегрет ніяк не вийде.

Щоб буряк не втрачала колір, її можна запекти у фользі в духовці (загорнувши в два шари) при температурі 180 градусів.
Запікати близько години або трохи довше, потім залишити в вимкненій духовці не розгортаючи фольгу, нехай буряк остигає.

Другий спосіб – зварити буряк на пару. Часу це займе теж чимало – близько півтори години, але при такій підготовці буряк не вийде водянистим, залишиться яскравим і соковитим.

Остиглий буряк очистити, нарізати невеликими кубиками приблизно по 1,5 х 1,5 см.

Моркву і картоплю відварити в різних каструлях (моркву можна зварити на пару разом з буряком, але дістати раніше). Картоплю варити в шкірці в підсоленій воді.

Моркву очистити, нарізати кубиками дрібніше ніж буряк.

Змішати буряк з морквою. Нарізати кисле яблуко дрібними кубиками, попередньо очистивши від шкірки. Додати у вінегрет.

Картоплю нарізати кубиками приблизно такого ж розміру як і буряк або більшими.

Картоплю перекласти до нарізаних овочів, перемішати.
Солоні огірки нарізати дрібними кубиками, висипати в миску з вінегретом. Перемішати всі ще раз, залишити просочуватися.

Цибулю нарізати дрібними кубиками. Влити ложку яблучного оцту, додати дрібку солі і стільки ж дрібного цукру. Перемішати цибулю з маринадом, дати постояти хвилин 5-6.

Додати ріпчасту цибулю разом з маринадом в вінегрет. Змішати.

З квашеної капусти необхідно віджати сік. Якщо вона нашаткована довгими смужками, покласти на обробну дошку і нарізати поперек смужок невеликими шматочками. Додати у вінегрет.

Все перемішати. Посолити, приправити перцем меленим, додати трохи цукру. Спробувати на смак. Додати що вважаєте за необхідне. Заправити оцтом (за бажанням). Влити запашне рослинне масло. Після того, як змішаєте овочі з маслом, накрити вінегрет і поставити в холодильник набирати колір і смак.

Вінегрет з яблуками і квашеною капустою рецептВінегрет з яблуками і квашеною капустою рецепт

Подавати вінегрет як самостійне блюдо, як закуску перед основною трапезою або як гарнір до смаженого м’яса, котлет, рибі або курки.

Приємного смаку!