Квашена капуста з калиною і яблуками

Квашена капуста з калиною і яблукамиКвашена капуста з калиною і яблуками
Квашена капуста з калиною і яблуками стане тільки прикрасою любого столу, але й цінним джерелом вітамінів А, В, С, Е, і РР.
За цим рецептом виходить хрустка кисло – солодка капуста з незвичайним фруктово – ягідним ароматом яблук і калини. Смачна пісна закуска на кожен день, корисна та легка в приготуванні.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна 2 кг.
  • Морква 300 г.
  • Яблука 300 г.
  • Сіль 35 г.
  • Мед 1 ч.л.
  • Калина 1 ст.л. з гіркою
  • Охолоджена кип’ячена вода 350 мл.

Рецепт приготування квашена капуста:

Капусту необхідно на шинкувати. Моркву натерти на великій тертці.

В моркву і капусту добавити сіль і добре розім’яти руками.
Викласти в емальовану каструлю.

Квашена капуста з калиною і яблуками рецептКвашена капуста з калиною і яблуками рецепт

Мед розвести у воді. Отриманим сиропом залити капусту.
Добавити порізані часточками яблука і калину і все перемішати.

Квашена капуста з калиною і яблуками рецептКвашена капуста з калиною і яблуками рецепт

Квашена капуста з калиною і яблуками рецептКвашена капуста з калиною і яблуками рецепт

Накрити каструлю з капустою кришкою і залишити на добу при кімнатній температурі.

Потім квашену капусту знову перемішати і викласти у банку, так щоб до краю не доходило 3-4 см тому, що сік буде продовжувати виділятися. Банку закриваємо кришкою і ставимо у холодильник.

Так капуста може зберігатися всю зиму.

Приємного смаку!