Каша гречана з грибами

Каша гречана з грибамиКаша гречана з грибами
Пісні страви з гречки – це смачні страви які готують не тільки в строгий піст, а і на кожен день. Каша гречана з грибами – вишукана пісна страва, готувати дуже легко. Рецепт приготування гречаної каші з грибами та цибулею в піст.
Гриби як добавка до каш змінюють смак цих в кращу сторону. Сушені гриби можна змолоти в порошок і використовувати як приправу.

Інгредієнти

  • 1 ст. гречки,
  • 2 цибулини,
  • 250 г грибів (краще свіжі або сушені лісові),
  • пучок зеленої цибулі,
  • 1 ч.л. без гірки цукру,
  • 1 лавровий лист,
  • олія, сіль, мелений перець

Рецепт приготування гречаної каші:

Гриби обдайте окропом (якщо берете сушені, замочіть заздалегідь на пару годин) і проварить 20-25 хвилин.

Бульйон відцідити, гриби наріжте смужками, окремо підсмажте на сильному вогні до золотистого кольору.

Всипте гречку, підсмажуйте її з грибами пару хвилин, потім залийте 3 склянки окропу, додайте лавровий лист, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до готовності гречки.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, на середньому вогні тушкуйте до м’якості, додайте цукор, посоліть і поперчіть, збільште вогонь і дайте цибулі трохи карамелізується.

Зелену цибулю дрібно нарубати. Змішайте готову гречку із зеленою і карамельною цибулею.

Смачна пісна гречана каша з грибами підійде і до сніданку, на обід та вечерю.

Приємного смаку!
Джерело Теленеделя. №125 2015