Локшина з грибами і шпинатом

Локшина з грибами і шпинатомЛокшина з грибами і шпинатом
Локшина з грибами та шпинатом – пісна друга страва під час Великого посту. Простий рецепт смачної локшини на обід під час посту. В дні коли дозволена риба, додайте банку тунця до такої локшині – стане ще смачніше.

Інгредієнти

  • 300 г локшини
  • 400 г свіжих печериць
  • 300 г свіжомороженого шпинату
  • 3 зубчики часнику
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 0,5 ч. л. сушеного базиліка
  • 0,5 ч. л. сушеного майорану
  • сіль, чорний мелений перець

Рецепт приготування локшини з грибами:

Гриби почистіть і наріжте четвертинками. Шпинат обдайте окропом, відіжміть від зайвої рідини. Часник наріжте пластинками.

Розігрійте в сковороді олію на середньому вогні, викладіть часник, трохи потримайте – щоб часник не горів, але проявився його яскравий аромат.

Потім додайте сухі прянощі і гриби, збільште вогонь і обсмажуйте, помішуючи, до золотистої скоринки, близько 7-19 хвилин.

Зменшіть вогонь, додайте шпинат, посоліть і поперчіть, тушкуйте пару хвилин.

Локшину відваріть згідно інструкції, викладіть локшину в грибний соус, перемішайте.

Приємного смаку!
Джерело Теленеделя. №125 2015