Вареники з капустою та грибами

Вареники з капустою та грибамиВареники з капустою та грибами
Вареники з капустою та грибами – смачна пісна страва на святий вечір. Дізнайтесь рецепт вареників на воді – смачні, різдвяні вареники.
Пісні вареники з грибами та капустою рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

  • 3 склянки борошна
  • 200 г грибів
  • 300 г капусти
  • 1 цибулина
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 5-6 ст. л. рослинного масла
  • сіль і цукор за смаком

Рецепт приготування вареників з капустою:

В 1 склянці води розчинити сіль і трохи цукру, влити суміш в борошно і замісити круте тісто, поступово додавши 2-3 ст. л. рослинного масла.

Вареники з капустою та грибами

Тісто скачати в кулю і обернути харчовою плівкою. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати невеликими кубиками.

Підготовлені гриби дрібно нарубати і обсмажити з цибулею на олії до золотавого кольору.
Капусту дрібно нарубати і опустити на 1-2 хвилин в киплячу воду, відкинути на друшляк, дати стекти воді, додати до цибулі і грибів, перемішати, посолити.

Вареники з капустою та грибами

Тісто тонко розкачати і вирізати з нього коржики діаметром близько 6 см. У центр кожного коржика покласти трохи начинки і зліпити вареники, защипавши краю «мотузочком».

Вареники з капустою та грибами

Вареники відварити в підсоленій воді і подавати з рослинним маслом і зеленою цибулею, порізаною дрібними кільцями.

Джерело – Смачні рецепти 2/2013