Різдвяний узвар

Різдвяний узварРіздвяний узвар
Різдвяний узвар – головний зимовий напій, у якому безліч вітамінів, насичений з солодким смаком який готують до куті. Узвар на Різдво варять з сухофруктів: груша придає солодкий смак, яблуко – кислинку, чорнослив – навар, вишня – аромат і відтінок.
Щоб різдвяний узвар вийшов насиченим необхідно на 1 літр води брати 200 г сухофруктів. Узвар буде варитись всього 30 хвилин під закритою кришкою каструлі. Смачний узвар рецепт приготування.

Інгредієнти

  • яблука 100 г.
  • груші 100 г.
  • чорнослив 100 г.
  • вишні 100 г.

Рецепт приготування узвару на Різдво:

Сухофрукти промити в холодній воді.

Різдвяний узвар

Потім залити гарячою водою і залишити яблука та груші замочуватися на 30 хвилин, чорнослив та вишню на 20 хвилин.

У каструлю покласти замочені яблука та груші, влити воду у якій замочувались всі сухофрукти.
За необхідністю долити ще води. Довести до кипіння. Проварить яблука та груші 20 хвилин.

Додайте чорнослив та вишню і варіть ще приблизно 10 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню та остудіть різдвяний узвар. Поставте напій у прохолодне місце на 3 години для настоювання.

Різдвяний узвар

Приємного смаку!