» » Кутя з рисом, родзинками та горіхами

Кутя з рисом, родзинками та горіхами

Кутя з рисом, родзинками та горіхамиКутя з рисом, родзинками та горіхами
Рецепт куті може використовувати як пшеницю, так і ячмінь, традиційні для слов'ян злаки.
Кутя з рисом, родзинками та горіхами - сучасний варіант традиційної різдвяної куті із пшениці. Ця пісна страва на Святвечір готується швидше і також смачна.
Кутя для мене - одне з найзагадковіших страв. Я готую кутю з рису часто, без приводу, просто тому що це дуже смачно і корисно. А в піст це блюдо для мене - справжня палочка-виручалочка. Простий та швидкий рецепт приготування куті з рисом родзинками та волоськими горіхами.
Я перебираю і добре промиваю 2 склянки довгозернистого рису. Далі заливаю рис дворазовим об'ємом води, доводжу до кипіння, зменшую нагрів до мінімального, накриваю каструлю кришкою і варю на слабкому вогні до готовності. Зазвичай я прибираю каструлю з плити трохи раніше, укутують її щільним рушником і залишаю рис доходити.

Ізюм (150-200 г) ретельно промиваю і розміщую в мисочку. Сюди ж додаю волоські горіхи (приблизно 100 г), заливаю все окропом і залишаю при кімнатній температурі на 30-35 хв. Ізюм для куті використовую різних сортів і кольорів, так страва виглядає яскравіше - це зіграє вам на руку, якщо будете пригощати кутею діток.

Через цей час родзинки віджимаю і додаю до рису. Слідом кладу горіхи (їх можна дрібно порубати, але я віддаю перевагу використовувати половинки- «метелики»). Поряд з родзинками і горіхами в кутю можна додавати різні сухофрукти і цукати на ваш смак. Приготовану рисову кутю підсолоджують медом (1-1,5 ст. ложки) і як слід перемішую.

Приємного смаку та щасливого Різдва!
Використовувались матеріали ЕДА для всей семьи 2014'01С

Схожі рецепти

Різдвяна кутя. 5 рецептів куті на Святвечір
Кутя - традиційна страва яка у різних регіонах України готується по різному. Дізнайтесь 5 найкращих рецептів Різдвяної куті.
Кутя на Різдво
Кутя на різдво, дізнайтесь види куті та призначення. Також ділимось найкращими рецептами куті з пшениці. Кутя - дуже старовинна страва. Незважаючи на те, що ця різдвяна страва стала частиною християнських традицій, кутю використовували ще язичники. Кутя у перекладі означає - варена пшениця.
Тефтелі з рисом
Тефтелі з рисом можна приготувати кожен день на вечерю. Рецепт з фото приготування, рисові тефтелі мають неповторний смак, вам запам'ятається надовго. Тефтелі легка та смачна друга страва, яку можете готувати на свята та день народження. Фарш можна брати за вашим смаком, в мене був з індика.
Справжня українська кутя
Ваше Різдво буде ідеальним, якщо приготуєте справжню українську кутю за нашим рецептом з фото. Королева чарівної вечері вершково-горіхова з насиченим присмаком меду Різдвяна кутя. Смачна традиційна кутя на Різдво - солодка, тане у роті, рецепт приготування. Класична кутя завжди вариться з пшениці.
Різдвяна кутя традиційний рецепт
Різдвяна кутя - традиційний рецепт приготування справжньої української куті. Кутя – страва, з якої в Україні починають вечерю на Святий вечір. Мак і мед обов'язкові компоненти куті, бо символізують багатство і здоров’я в сім’ї. Вважаю, що в кожен будинок, де на Різдво на столі буде традиційна
Салат з лосося з рисом
Салат з консервованого лосося і рисом дуже ніжний на смак. Простий рецепт салату з лососем, фото і покроковий опис приготування. Святковий салат з консервованого лосося (горбуші), рису, малосольного огірка, яєць і майонезу.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору