» » Різдвяна кутя традиційний рецепт

Різдвяна кутя традиційний рецепт

Різдвяна кутя традиційний рецептРіздвяна кутя традиційний рецепт
Різдвяна кутя - традиційний рецепт приготування справжньої української куті.
Кутя – страва, з якої в Україні починають вечерю на Святий вечір. Мак і мед обов'язкові компоненти куті, бо символізують багатство і здоров’я в сім’ї.
Вважаю, що в кожен будинок, де на Різдво на столі буде традиційна різдвяна кутя, обов'язково прийде удача.

Інгредієнти

  • Пшениця 2 склянки
  • мак 1 склянка
  • родзинки 200 г.
  • волоські горіхи 200 г.
  • мед 50-100 г.

Рецепт приготування Різдвяної куті:


Перебрати та промити пшеницю. Варити до напівготовності, потім злити воду, промити пшеницю. Залити її свіжою водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.

Каструлю накрийте кришкою і поставте в духовку при 180 °C до тих пір, поки пшениця не стане м'якою.

Мак обдати окропом, потім промити холодною водою. Потовкти його в ступці і додати в кашу разом з медом, родзинками і волоськими горіхами. Все перемішати.

Якщо каша буде сухуватою, додати кип'яченої води. Прикрасити половинками волоського горіха.

Горіхи, мак і родзинки зарядять вас бадьорістю, богатирським здоров'ям і силою духу. Здавна ці продукти використовували для зміцнення імунітету і позбавлення від різних хвороб.

Приємного смаку!

Схожі рецепти

Як святкують Новий рік в Україні?
Новий рік – популярне та найдавніше свято, яке щорічно святкують у всіх країнах. Люди різної національності та релігійних переконань з нетерпінням чекають на це свято.
Різдвяна кутя. 5 рецептів куті на Святвечір
Кутя - традиційна страва яка у різних регіонах України готується по різному. Дізнайтесь 5 найкращих рецептів Різдвяної куті.
Кутя на Різдво
Кутя на різдво, дізнайтесь види куті та призначення. Також ділимось найкращими рецептами куті з пшениці. Кутя - дуже старовинна страва. Незважаючи на те, що ця різдвяна страва стала частиною християнських традицій, кутю використовували ще язичники. Кутя у перекладі означає - варена пшениця.
Справжня українська кутя
Ваше Різдво буде ідеальним, якщо приготуєте справжню українську кутю за нашим рецептом з фото. Королева чарівної вечері вершково-горіхова з насиченим присмаком меду Різдвяна кутя. Смачна традиційна кутя на Різдво - солодка, тане у роті, рецепт приготування. Класична кутя завжди вариться з пшениці.
Кутя з рисом, родзинками та горіхами
Рецепт куті може використовувати як пшеницю, так і ячмінь, традиційні для слов'ян злаки. Кутя з рисом, родзинками та горіхами - сучасний варіант традиційної різдвяної куті із пшениці. Ця пісна страва на Святвечір готується швидше і також смачна. Кутя для мене - одне з найзагадковіших страв. Я
Різдвяна свинина
Різдво - одне з найважливіших християнських свят, найсвітліший, радісний і сімейний. Рецепт приготування різдвяної свинини до святкового столу. Смачну та соковиту свинину на Різдво подавайте до столу з соусом.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору