Різдвяна кутя традиційний рецепт

Різдвяна кутя традиційний рецептРіздвяна кутя традиційний рецепт
Різдвяна кутя – традиційний рецепт приготування справжньої української куті.
Кутя – страва, з якої в Україні починають вечерю на Святий вечір. Мак і мед обов’язкові компоненти куті, бо символізують багатство і здоров’я в сім’ї.
Вважаю, що в кожен будинок, де на Різдво на столі буде традиційна різдвяна кутя, обов’язково прийде удача.

Інгредієнти

  • Пшениця 2 склянки
  • мак 1 склянка
  • родзинки 200 г.
  • волоські горіхи 200 г.
  • мед 50-100 г.

Рецепт приготування Різдвяної куті:

Перебрати та промити пшеницю. Варити до напівготовності, потім злити воду, промити пшеницю. Залити її свіжою водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.

Каструлю накрийте кришкою і поставте в духовку при 180 °C до тих пір, поки пшениця не стане м’якою.

Мак обдати окропом, потім промити холодною водою. Потовкти його в ступці і додати в кашу разом з медом, родзинками і волоськими горіхами. Все перемішати.

Якщо каша буде сухуватою, додати кип’яченої води. Прикрасити половинками волоського горіха.

Горіхи, мак і родзинки зарядять вас бадьорістю, богатирським здоров’ям і силою духу. Здавна ці продукти використовували для зміцнення імунітету і позбавлення від різних хвороб.

Приємного смаку!