Квашена капуста з журавлиною

Квашена капуста з журавлиноюКвашена капуста з журавлиною
Існує безлічі варіантів квашення капусти, але рецепт квашеної капусти з журавлиною один з найцікавіших. Квашена капуста з журавлиною не тільки смачна, але і справжнє джерело вітамінів, та й зберігається добре, навіть у теплу зиму.
Простий рецепт смачної закуски на кожен день та свята – це капуста квашена з журавлиною.

Інгредієнти

  • капуста
  • морква 100 г на 1 кг капусти
  • журавлина 50 г на 1 кг капусти
  • сіль 25 г на 1 кг капусти
  • цукор 1/2 частина від кількості солі

Рецепт приготування квашена капуста з журавлиною:

Для свого рецепта я взяла 2 кг уже дрібно нашаткованої капусти. Також 200 г моркви очистила, натерла на тертці.

Квашена капуста з журавлиною

Журавлину (100 г) помила та перебрала.

Квашена капуста з журавлиною

Приготувати суміш солі з цукром (100 г солі + 50 г цукру).

Змішати капусту з морквою з сіллю та цукром, продавити щоб капуста пустила сік.

Квашена капуста з журавлиною

Квашена капуста з журавлиною

Додати журавлину і ще раз перемішати.

Квашена капуста з журавлиною

Квашена капуста з журавлиною

Капусту з журавлиною покладіть в посуд для квашення і добре ущільнити. Зверху придавити капусту вантажем і залишити при кімнатній температурі на 1-2 доби (поки буде виділятись газ).

Квашена капуста з журавлиною

Квашена капуста з журавлиною

Кілька разів на день капусту протикати щоб випустити повітря. Слідкуйте щоб капуста була повністю покрита розсолом.

Через 2 доби квашену капусту з журавлиною склала в трилітрову банку та поставила у холодильник ще на 1-2 доби. Після цього квашена капуста готова до вживання.

Капуста квашена з журавлиною дуже смачна та хрустка, з неї можна готувати салати або вживати як самостійну страву.

Квашена капуста з журавлиною

Приємного смаку!

2 думки про “Квашена капуста з журавлиною”

  1. Анастасія

    Зробила капусту по Вашому рецепту! Вийшла солена,як ропа!!! Не раджу!

  2. Може більше солі додали, в мене капуста була нормального смаку.

Коментарі закриті.