Вареники з картоплею

Вареники з картоплеюВареники з картоплею
Смачні українські вареники з картоплею – популярна друга страва на кожен день та свята. Простий рецепт вареників з картоплею, фото та покроковий опис приготування тіста та начинки.
Дізнайтеся як швидко приготувати смачні вареники з картоплею.

Інгредієнти

  • Картопля 1 кг.
  • Борошно 800 г.
  • Вода 400 мл.
  • Сіль 1 ч. л.

Рецепт приготування вареників з картоплею:

Почистити картоплю, відварити її до готовності, посолити і зробити пюре.

Вареники з картоплею

В миску насипати половину борошна, налити води, додати сіль, все перемішати.

Вареники з картоплею

Додавайте поступово іншу половину борошна, замісити круте тісто.

Вареники з картоплею

Розділити тісто на декілька частин. З частини тіста скатати ковбаску і порізати її на шматки.

Вареники з картоплею

Вареники з картоплею

Обваляти в борошні шматки і розкачати з них качалкою круги діаметром 4-5 см.

Вареники з картоплею

Вареники з картоплею

Вареники з картоплею

Положити в центр картоплю і сплюснути краї руками.

Вареники з картоплею

Вареники з картоплею

Вареники з картоплею

Я завжди роблю багато вареників, частину яких кладу до морозильної камери, їх можна відварити коли необхідно, а частину відварюю відразу, кинувши їх у підсолену, кип’ячу воду на 2-3 хвилини.

Вареники з картоплею

У готові вареники за смаком можна додавати вершкове масло, сметану, шкварки.
Дуже люблю вареники з картоплею і шкварками. Для цього обсмажити порізане кубиками сало та цибулю на сковорідці. Додати до вареників та перемішати.

Вареники з картоплею

Приємного смаку!