Консервовані баклажани зі сливами і овочевою ікрою

Консервовані баклажани зі сливамиКонсервовані баклажани зі сливами
Смачний зимовий салат – баклажани зі сливами і овочевою ікрою, простий рецепт з покроковим описом. Дізнайтеся як приготувати баклажани з овочами консервовані.

Інгредієнти

  • Баклажани 6-8 шт.
  • Сливи сині стиглі 0,3 кг.
  • Помідори 1,5 кг.
  • Яблука 0,5 кг.
  • Перець 0,3 кг.
  • Морквина 0,7 кг.
  • Яблучний оцет 4 ст. л.
  • Томатна паста 4 ст. л.
  • Олія для обсмажування овочів
  • Сіль 3-4 ст. л.
  • Цукор 1,5-2 ст. л.
  • Вода 1-1,5 ст.
  • Часник 6-8 зубчиків
  • Чорний перець 4 ст. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Гвоздика 4-6 шт.
  • Гірчиця в зернах декілька штук

Рецепт приготування салату:

Моркву ріжемо кубиками або кружечками і трішки обсмажуємо. Перець, помідори, сливи, яблука, і часник подрібнюємо у комбайні або перемелюємо через м’ясорубку.

Все висипаємо у каструлю, додаємо томатну пасту, цукор, сіль, воду і варимо на маленькому вогні, періодично помішуючи 30-40 хвилин.

Баклажани нарізаємо кружечками товщиною 2 см і обсмажуємо. В каструлю з ікрою додайте олію, оцет, спеції, якщо ікра трішки густа додати води і варимо ще 10 хвилин.

В стерилізовані банки складаємо баклажани, заливаємо ікрою до верху і закатуємо металевими кришками.

Приємного смаку!