Хрустка квашена капуста

квашена капуста

Почався сезон капусти, і саме час зробити квашену капусту на зиму, дуже корисну і смачну. Сьогодні до вашої уваги простий, перевірений рецепт квашеної капусти. За цим рецептом ми готуємо капусту багато років.

Інгредієнти

Капуста
Морква
Сіль
Цукор

Хрустка квашена капуста – рецепт з фото

Підготувати капусту – очистити від пошкодженого листя, розрізати на 4 частини, відрізати качан.

порізати капусту

Капусту будемо квасити з маринадом. На один кілограм капусти знадобиться 0,5 літра маринаду.

На літр води знадобиться 2 ст. л. солі і 1 ст. л. цукру.

Сіль та цукор залити холодною водою, бажано з фільтру або відстояною, добре перемішати.

Поки ми будемо тонко шаткувати капусту, сіль і цукор розтануть у воді.

натерти капусту і моркву

Моркву натерти на корейську тертку.

Перемішувати нашатковану капусту з морквою у великій каструлі , додаючи частинами – на частину капусти 1/6 частину моркви, добре перемішати. На 6 кг капусти знадобиться 1 кг моркви.

поставити капусту під гніт

Як перемішали треба подавити капусту руками, і далі наступний шар капусти з морквою. Залити маринадом капусту і поставити під гніт на 3-4 дні – все залежить від температури в приміщенні.

квашена капуста

Через 3 доби з’явилися бульбашки – це свідчить про те що капуста почала кваситися. Виймаємо капусту з каструлі, викладаємо в миски і залишаємо на ніч – таким чином з капусти вийде вся гіркота.

квашена капуста рецепт

Підготувати трилітрові банки і щільно скласти капусту. Дуже добре така квашена капуста зберігається на балконі чи погребі.

квашена капуста рецепт з фото

Приємного смаку!