Помідори з капустою на зиму

помідори з капустою на зиму

Перевірений рецепт смачних помідорів з капустою на зиму. Помідори закриваюся разом з салатом з капусти і солодкого перцю. Обов’язково приготуйте помідори на зиму – новий та цікавий рецепт.

Інгредієнти

Маринад на 3-літрову банку
Цукор 100 г
Сіль 1 ст. л. з гіркою
Оцет 9% 50 мл.
Перець горошком 3 шт.
Перець духмяний 3 шт.
Гвоздика 3 шт.
Зелень за смаком
Інгредієнти на чотири 3-літрові банки
Капуста 1,2 кг.
Морква 2 шт.
Солодкий перець 3 шт.
Часник 1 головка
Помідори 8 кг.

Помідори на зиму рецепт приготування

Дрібно нашаткувати капусту. Солодкий перець порізати соломкою. Моркву натерти на велику тертку. Часник почистити іі нарізати невеликими шматочками.

порізати перець, капусту

З’єднати разом ці всі інгредієнти, перемішати руками і ви отримаєте салат.

порізати моркву

Підготувати 3-літрову банку, помити і простерилізувати.

На дно банки покласти свіжу петрушку 2-3 гілочки і парасольку кропу, перець горошком, духмяний і гвоздику.

Заповнюємо банку помідорами в один шар, потім шар салату з капусти і знову помідори. Таким чином повторювати до верха банки.

заповнити банки

В кожну банки всипати по 100 грамів цукру і по 1 ст. ложці солі.

Тепер додати по 50 мл оцту в кожну банку і залити все звичайною холодною водою.

стерилізувати банки

Банки накрити металевими кришками і поставити стерилізуватися. Коли вода закипить в каструлі з банками кипятити ще 12 хвилин і виключити.

закрутити банки

Закрутити банки кришками і перевернути догори дном.

Накривати банки ковдрою не треба, просто залишити до повного охолодження. Соковиті помідори з капустою на зиму готові!

Приємного смаку!