Пісні коржі на сковороді і в духовці

пісні коржі з капустою

Сьогодні представляємо до вашої уваги рецепт приготування смачних пісних коржів з капустою. Під час Великого посту такі смажені коржі здатні замінити хліб. Давайте разом приготуємо пісні коржі двома варіантами: смаженими і запеченими в духовці, а ви для себе можете приготувати на ваш вибір.

Інгредієнти

Тісто
Вода 400 мл.
Цукор 1 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Дріжджі сухі 12 г. або свіжі 25 г.
Олія 50 мл.
Борошно 800 г.
Начинка
Квашена капуста 300 г.
Свіжа капуста 300 г.
Цибуля 1 шт.
Олія 3 ст. л.
Сіль, перець за смаком

Пісні коржі рецепт з фото

В частину теплої води додаємо цукор і сухі дріжджі. Розмішуємо і залишаємо на 5 хвилин, якщо з’являється піна, це означає що дріжджі живі.

Просіяти частину борошна і додати дріжджі, воду що залишилася, сіль і перемішуємо.

замісити тісто

В кінці замішування тіста додаємо олію. Тісто ще вимішуємо 3-4 хвилини. Повинно вийти еластичне тісто.

замісити тісто

Залишити тісто на 1 годину щоб зійшло, накрити харчовою плівкою посуду з тістом.

За цей час приготувати начинку для пісних коржів.

Цибулю порізати дрібно і смажити на сковорідці з додаванням олії до золотистого кольору.

Додати до цибулі дрібно нашатковану свіжу і квашену капусту. Ви можете використовувати тільки свіжу, але квашена додає кислинки і особливого смаку!

смажити капусту

Смажити капусту під кришкою хвилин 10, солимо, поперчимо, готуємо до готовності.

смажити капусту

Поки вихолоняє начинка приготуємо коржі з тіста.

Тісто викласти на стіл посипаний борошном і розім’яти руками.

Поділити тісто на 6 однакових частин і сформувати коржі.

Розкочуємо тісто качалкою.

Смажену начинку з капусти розділити візуально на 6 частин.

Збираємо коржі додавши капусту і добре защепнути краї. За допомогою рук розтягнути коржі.

сформувати коржі

Ті коржі що будемо запікати складаємо на посуд для запікання застелений пергаментом. Виделкою декілька разів проколюємо коржі і змазати олією. Коржі запікати в розігрітій до 250 градусів духовці 15-20 хвилин. Як тільки коржі стали рум’яними виймаємо з духовки.

Коржі запечені в духовці – тонкі з хрустким тістом і смачною начинкою.

Коржі запечені в духовці

Інші коржі смажимо на сковорідці з великою кількістю олії. Смажити на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожної сторони.

Неймовірно смачні та м’якенькі пісні коржі з начинкою. Зайвий жир забрати паперовим рушником.

Коржі смажені на сковороді

З таких простих інгредієнтів ми отримали таку смачну пісну страву.

пісні коржі

Приємного смаку!