Щука запечена з овочами і грибами в духовці

щука запечена в духовці

Смачно приготувати рибу можна в духовці – домашня пісна страва для всієї родини. Щука запечена з овочами і грибами в духовці рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

На 3 рибини
Цибуля 1 велика
Морква 1 середня
Гриби 200 г.
Рис 3 ст. л.
Сіль, мелений перець за смаком
Олія для смаження

Щука з овочами в духовці – рецепт з фото

Спочатку на велику тертку натерти моркву. Цибулю порізати тонкими півкільцями. Кількість овочів регулюйте самостійно – все залежить від розмірів черевної порожнини риби.

Смажити на сковорідці цибулю і моркву до золотистого кольору.

Свіжі шампіньйони цілими спочатку варити в підсоленій воді 10 хвилин.

Коли охолонуть порізати невеликими шматочками.

У щуки можна вийняти хребет, тоді місця для овочів буде більше.

Рис попередньо відварити до готовності.

Тепер змішати для однієї рибини 2 ст. л. рису, третю частину овочів, 2 ст. л. грибів. Посолити, поперчити і все перемішати.

фарширувати рибу

Щуку всередині трохи посолити. Починаємо наповнювати нашою овочевою сумішшю.

Коли риба повністю буде заповнена краще зашити нитками, так надійніше.

фарширувати рибу

Викладаємо фаршировану щуку на деко застелене фольгою, трохи посолити рибу зверху і трохи змазати майонезом.

запікати рибу

Поставити рибу в духовку розігріту до 180 градусів і запікати 20 хвилин.

запікати рибу в духовці

Щука з овочами запечена в духовці готова!

Приємного смаку!