Пісні голубці з рисом і грибами

пісні голубці

Пісні голубці з рисом і грибами – відмінна друга страва на Різдво. Рецепт приготування пісних голубців з грибами, фото і покроковий опис.

Корисна страва яка гарно вписується в меню на Святий Вечір і займе своє місце серед 12 страв, які можна приготувати на Різдво.

Інгредієнти

Капуста 2 кг.
Рис 1 стакан
Морква 2 шт.
Цибуля 2 шт.
Гриби 600 г.
Томатна паста 1 ст. л.
Сіль, мелений перець за смаком

Пісні голубці з грибами – рецепт з фото

Цибулю порізати кубиками.

Смажити 1 цибулину, потім через 5 хвилин додати терту на великій тертці 1 морквину.

смажити цибулю і моркву

Свіжі шампіньйони порізати скибочками і смажити разом з овочами до золотистого кольору овочів.

Рис відварити в 1,5 стакані води на маленькому вогні, поки не випарується вся вода.

Змішуємо рис, моркву з цибулею і грибами, перемішати, посолити і поперчити за смаком. Фарш для голубців готовий.

приготувати фарш

Вирізати ножем серединку у капусти, покласти її цілою у каструлю з киплячою водою, налити трішки оцту. Відварити в киплячій воді капусту 5 хвилин, дістати та відділити листки.

зварити капусту на голубці

Сформувати з кожного листка капусти голубці додавши фарш з грибами.

Готуємо підливку

Смажити цибулю з морквою що залишилися на сковорідці, додати неповну столову ложку борошна і перемішати. Посолити і додати 1 столову ложку томатної пасти, рубану зелень за смаком, додати води.

підлива на голубці

Води повинно бути стільки щоб підлива повністю закрила голубці в каструлі.

Голубці покласти в каструлю і залити готовою підливою.

голубці варити в духовці

Розігріти духовку до 180 градусів і поставити каструлю з голубцями тушкуватися на 40 хвилин.

Дістаємо по закінченню з духовки і смакуємо пісні голубці з грибами.

Приємного смаку!