Мариновані шампіньйони - простий рецепт консервування в домашніх умовах. Шампіньйони на зиму готувати легко і швидко - такі гриби будуть смачнішими ніж з магазину. Для приготування завжди використовуйте молоді та свіжі шампіньйони.
Мариновані шампіньйони з болгарським перцем
Категорія: Пісні страви / Домашня консервація / Консервація грибів / Кухня народів світу / Українська кухня
Автор: MsCocK
6-10-2018, 15:02
Переглянуло: 514

0
1 голосів
Інгредієнти
Шампіньйони 1 кг.
Вода 1 літр
Сіль 1 ст. л.
Маринад для грибів:
Вода 1 л.
Гірчиця в зернах
Коріандр в зернах
Чорний перець горошком
Лавровий лист
Цибуля 1 шт.
Солодкий перець 1 шт.
Оцет 9% 100 мл.
Сіль 1 ст. л.
Цукор 1 ст. л.
Вода 1 літр
Сіль 1 ст. л.
Маринад для грибів:
Вода 1 л.
Гірчиця в зернах
Коріандр в зернах
Чорний перець горошком
Лавровий лист
Цибуля 1 шт.
Солодкий перець 1 шт.
Оцет 9% 100 мл.
Сіль 1 ст. л.
Цукор 1 ст. л.
Рецепт приготування маринованих шампіньйонів на зиму
Промити обережно молоді шампіньйони, щоб не пошкодити шкірку.
В каструлю налити 1 літр води, додати 1 ст. л. солі і довести до кипіння.
Висипати гриби в киплячу воду і варити 10 хвилин, потім процідити шампіньйони.
Болгарський перець, цибулю порізати кубиками.
Налити в глибоку миску 1 літр води, додати болгарський перець, лавровий лист, 5 горошин перцю, гірчицю, коріандр, 1 ст. л. солі і цукру.
Цибулю окремо залити оцтом.

Додаємо цибулю з оцтом, перемішуємо і залишаємо, щоб маринад охолонув.
Банки помити з содою, стерилізувати будь-яким способом.
Шампіньйонами з маринадом заповнюємо банки, накриваємо кришкою, закручувати не потрібно.
Зберігати мариновані шампіньйони слід в холодильнику.