Картопляні галушки з вареної картоплі

картопляні галушкикартопляні галушки

Картопляні галушки – українська національна страва, яка стане в пригоді під час посту. Друга назва страви ліниві вареники з картоплею – проста в приготуванні, яку ви з легкістю приготуєте для своїх рідних.

Інгредієнти

  • Відварена картопля 4 шт.
  • Борошно
  • Яйце
  • Вершкове масло 50 г
  • Сіль за смаком
  • Свіжий кріп за смаком

Рецепт приготування картопляні галушки

Картоплю відварити в підсоленій воді до повної готовності, розім’яти до однорідної маси.

Коли картопля охолоне додати 50 грам борошна і сіль за смаком. Яйце збити виделкою і додати до картоплі. Все разом добре перемішати.

приготування картопляних галушок

Замісити туге тісто додавши борошна.

картопляні галушки

Сформувати з тіста довгі ковбаски діаметром 2,5-3 см, потім порізати невеликими шматочками.

картопляні галушки

Руками формуємо невеликі, однакової товщини ковбаски з кожного шматочка.

Картопляні галушки відварити в киплячій воді 2-3 хвилини.

картопляні галушки з відвареної картоплі

Галушки з відвареної картоплі готові, відразу подавайте до столу. За смаком додавайте вершкове масло, можете просипати рубленою зеленню кропу.

Приємного смаку!