Пастила з яблук в домашніх умовах

Пастила з яблук в домашніх умовахПастила з яблук в домашніх умовах

Якщо ви полюбляєте яблука то приготуйте пастилу з яблук в домашніх умовах. Пастила з яблук готується легко але довго. Рецепт пастили з яблук з покроковим описом та фото.

Інгредієнти

  • Яблука 2,5 кг
  • Вода 100 мл.
  • Цукор 0,5 стакана (за бажанням)

Як готувати пастилу з яблук вдома

Помити яблука, очистити від шкірки, розрізати на 4 частини і покласти в каструлю з протипригарним покриттям, в іншому посуді яблука можуть пристати.

нарізуємо яблука

Яблука залити водою, поставити варитися, не забувайте накрити каструлю кришкою.

Варити приблизно 30 хвилин, періодично помішувати.

Якщо буде (все залежить від сорту яблук), то злити зайву вологу по завершенню.

подрібнити яблука

За допомогою блендера з яблук зробити пюре. Додати цукор, якщо любите солодку пастилу.

Деко застелити харчовою плівкою, зверху розподілити рівномірно яблучне пюре.

Ставимо в духовку на самий маленький вогонь, двері при цьому залишити привідчиненою. Сушити пастилу з яблук треба впродовж 10 годин, з перервами.

пастила готова

Готову пастилу вийняти з деко, зняти харчову плівку і згорнути у рулет.

пастила в домашніх умовах

Нарізуємо пастилу з яблук порційними шматочками, притрушуємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Зберігати пастилу можна в пластикових контейнерах.

Приємного смаку!