» » Рецепт маринованих опеньок на зиму

Рецепт маринованих опеньок на зиму

рецепт маринованих опеньок на зимурецепт маринованих опеньок на зиму

Мариновані опеньки на зиму - простий, а головне швидкий рецепт приготування маринованих опеньок на зиму. Смачні мариновані гриби за годину.

Інгредієнти

  • Свіжі опеньки, невеликого розміру
  • Вода
  • Цукор
  • Оцет 9%
  • Лавровий лист
  • Гвоздика
  • Часник

Як готувати опеньки

Перебрати опеньки, видалити сміття, особливо якщо опеньки збирали не тільки з пеньків, а і ті що ростуть на землі.

Промити гриби під проточною водою. Складаємо гриби в каструлю, залити холодною водою, добре посолити.

Як закипить вода, варити 10-15 хвилин і обов'язково злити першу воду. Знову залити опеньки чистою водою, як закиплять варити 20 хвилин, процідити, злити воду.


Маринад для опеньок

Налити в каструлю холодну воду і поставити варитися. Додати сіль і цукор - по 1 ст. л. на кожен літр води.Також додати лавровий лист і 2-3 зубці часнику, 3 гвоздики.

Як закипить вода додаємо 7 ст. л. 9% оцту.

Додати в маринад відварені опеньки. Варити хвилин 5 і зняти каструлю з вогню. Підготувати півлітрові банки - помити, стерилізувати.

Розкласти опеньки по банкам і залити маринадом, в кожну банку додати по 1 ч. л. олії.

Закрутити банки кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження. Зберігати мариновані опеньки в прохолодному місті.

рецепт маринованих опеньок
гриби

Приємного смаку взимку.

Схожі рецепти

Зелені помідори на зиму
Незрілі помідори не мають виняткових смакових якостей. Але якщо приготувати зелені помідори на зиму за перевіреним рецептом - вийде чудова закуска, в міру гостра, в міру солодка і солона. Обов'язково приготуйте зелені помідори на зиму.
Солодкі мариновані огірки на зиму
Солодкі мариновані огірки - відмінна закуска взимку до других страв. Рецепт маринованих солодких огірків на зиму, приготування і фото.
Мариновані опеньки на зиму
Мариновані опеньки на зиму - простий та швидкий в приготуванні рецепт. За одну годину ви приготуєте мариновані гриби. Взимку до маринованих опеньок додають мілко порізану цибулю, або в різні салати, гарно гриби поєднуються з другими стравами.
Мариновані гриби на зиму
Мариновані гриби - смачна закуска до свят або на кожен день. З грибів готують багато різних страв. Цей рецепт підійде для маринування опеньків, печериць, глив, білих, підберезовиків, красноголовців, маслюків.
Мариновані помідори з гірчицею
Мариновані помідори з гірчицею на зиму - соковиті та смачні, справжня знахідка до других страв з картоплі та круп. Також, ці консервовані помідори - відмінна закуска до повсякденного та святкового столу. Домашні мариновані помідори рецепт з фото.
Опеньки з часником
Справжні грибники знають, що «грибне полювання» радує двічі. Перший раз - коли ви повертаєтеся додому з лісу з повним кошиком боровиків, маслюків або лисичок. А другий раз - коли виставляєте на стіл миски з грибочками власного засолу. Знавці запевняють: засолка грибів - це мистецтво. Оволодівши цим

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору