Рецепт маринованих опеньок на зиму

рецепт маринованих опеньок на зимурецепт маринованих опеньок на зиму

Мариновані опеньки на зиму – простий, а головне швидкий рецепт приготування маринованих опеньок на зиму. Смачні мариновані гриби за годину.

Інгредієнти

  • Свіжі опеньки, невеликого розміру
  • Вода
  • Цукор
  • Оцет 9%
  • Лавровий лист
  • Гвоздика
  • Часник

Як готувати опеньки

Перебрати опеньки, видалити сміття, особливо якщо опеньки збирали не тільки з пеньків, а і ті що ростуть на землі.

Промити гриби під проточною водою. Складаємо гриби в каструлю, залити холодною водою, добре посолити.

Як закипить вода, варити 10-15 хвилин і обов’язково злити першу воду. Знову залити опеньки чистою водою, як закиплять варити 20 хвилин, процідити, злити воду.

Маринад для опеньок

Налити в каструлю холодну воду і поставити варитися. Додати сіль і цукор – по 1 ст. л. на кожен літр води.Також додати лавровий лист і 2-3 зубці часнику, 3 гвоздики.

Як закипить вода додаємо 7 ст. л. 9% оцту.

Додати в маринад відварені опеньки. Варити хвилин 5 і зняти каструлю з вогню. Підготувати півлітрові банки – помити, стерилізувати.

Розкласти опеньки по банкам і залити маринадом, в кожну банку додати по 1 ч. л. олії.

Закрутити банки кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження. Зберігати мариновані опеньки в прохолодному місті.

рецепт маринованих опеньок
гриби

Приємного смаку взимку.