Солоні (квашені) огірки

солоні огіркисолоні огірки

Солоні огірки приготувати дуже просто – відміна хрустка закуска на будь-який стіл. До вашої уваги рецепт солоних (квашених) огірків. Смакувати солоними огірочками можна через 1 тиждень.

Інгредієнти

  • Огірки 3 кг.
  • Свіжий кріп 4 гілочки
  • Сіль 2 ст. л. з гіркою
  • Вода біля 1,5 л.

Рецепт приготування солоних огірків

Підготувати огірки – добре помити, зрізати кінчики з обох боків.

Помити кріп під водою.

Скляну банку помити гарячою водою або стерилізувати. Скласти всі інгредієнти в банку – чергуйте огірки з кропом. Залишок кропу покласти зверху.
Додати потрібну кількість солі і залити банку охолодженою кип’яченою водою до верху.

солоні огірки

Банку з огірками слід поставити в глибоку тарілку, а у горлечко банки поставити не дуже важкий прес. Під час бродіння сік буде частково стікати в тарілку під банкою.

Квасити огірки треба 1 тиждень при кімнатній температурі, після чого можна подавати огірки до столу. Зберігати такі огірки можна ще 2-3 неділі при кімнатній температурі або довше у холодильнику.

Солоні огірки – дуже апетитна закуска, та просто готується.

Приємного смаку!