Баклажани в медовому соусі

Баклажани в медовому соусіБаклажани в медовому соусі

Баклажани в медовому соусі – гарна закуска на кожен день як влітку так і взимку. Особливого смаку баклажанам надає мед. Рецепт приготування закуски баклажани з медом, покроковий опис.

Інгредієнти

  • Баклажани 5-6 середнього розміру
  • Сік лимону 100 г.
  • Часник 3 зубці
  • Мед 2 ст. л.
  • Волоські горіхи 5-6 шт. (за смаком)
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування баклажани в медовому соусі

Помити баклажани, порізати навпіл, потім кожну частину ще на 6-8 частин. Розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії, додати порізані баклажани і смажити з усіх сторін. Також не забудьте посолити.

Смажені баклажани скласти в невелику каструлю чи інший посуд, бажано з кришкою.

Приготувати медовий соус: сік лимону змішати з медом і вичавленим часником, добре перемішати.

Соус вилити до каструлі з баклажанами, перемішати. Можна додати подрібнені горіхи, смачно як з ними так і без них.

Каструлю з баклажанами поставити на 12 годин у холодильник.

Баклажани в медовому соусі

Чудова закуска з баклажанів готова, посипати свіжою зеленню і можна подавати на стіл.

Приємного смаку!