Пісний борщ з грибами в мультиварці скороварці

Пісний борщ з грибамиПісний борщ з грибами

Пісний борщ з грибами можна готувати не тільки під час Посту. Як варити пісний борщ з грибами? Смачна перша страва готується легко, особливо за допомогою мультиварки скороварки. Для приготування пісного борщу можна використовувати сушені, свіжі чи мариновані гриби. Пісний борщ з грибами вийде з насиченим смаком, ситний та дуже смачний.

Інгредієнти

  • Гриби свіжі 300 г.
  • Буряк 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Капуста 250 г.
  • Картопля 3-4 шт.
  • Квасоля 100 г.
  • Часник, сіль, перець за смаком

Рецепт приготування пісного борщу з грибами

Квасолю промити і залити кип’ятком на 20-30 хвилин.

Квасолю промити і залити кип’ятком

В чашу мультиварки покласти нарізану кубиками картоплю, квасолю, капусту, налити 2 л. води.

В мультиварку покласти картоплю, квасолю, капусту, налити 2 л. води

Добавити лавровий лист, сіль, перець. Закрити чашу мультиварки і включити режим СУП на 30 хвилин. Квасолю необхідно взяти мілку, що швидко розварюється.

Гриби нарізати пластинками, цибулю кубиками, висипати на сковорідку і поставити смажитися.

смажити гриби

Коли гриби пустять сік, добавити натерту моркву, буряк і смажити до готовності.

до грибів добавити буряк і моркву

В кінці добавити томатну пасту, подрібнений часник і обсмажити все ще 1-2 хвилини.

добавити томатну пасту, подрібнений часник

Після звукового сигналу про закінчення режиму суп, випустити пар, відкрити кришку мультиварки, включити режим ЖАРКА.

Добавити обсмажені овочі з грибами, подрібнену зелень і проварити ще 4-5 хвилин.

Добавити обсмажені овочі з грибами, подрібнену зелень

Подавати борщ до столу можна як самий, так із грінками.

смачний пісний борщ з грибами

Приємного смаку!