Весняна окрошка

Весняна окрошкаВесняна окрошка

Весняна окрошка – смачна страва, особливо в перші спекотні дні літа. Існує багато різних рецептів приготування окрошки – з квасом, на кефірі та інші. Смачна, яскрава окрошка з весняними овочами, простий рецепт з фото.

Інгредієнти

  • Мінеральна вода, негазована, несолена 700 мл.
  • Варена ковбаса 350 г.
  • Картопля 4 шт.
  • Редиска 200 г.
  • Кріп великий пучок
  • Зелена цибуля великий пучок
  • Огірки свіжі 2-3 шт.
  • Яйця 7 шт.
  • Майонез 200 г.
  • Сметана 20% 250 г.
  • Оцет 9% 2 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування окрошки

Картоплю відварити в мундирах, залишити щоб охолола, почистити шкірку і порізати невеликими кубиками.

Ковбасу порізати кубиками.

інгредієнти

Промити під водою кріп та зелену цибулю – мілко нарубати.

кріп та зелену цибулю - мілко нарубати

Огірки порізати кубиками.

Огірки порізати кубиками

Редиску порізати тонкими четвертинками.

Відварити яйця до готовності на протязі 10 хвилин. Охолодити і порізати невеликими кубиками.

Відварити яйця до готовності на протязі 10 хвилин

Всі нарізані овочі та зелень складіть у 5-ти літрову каструлю. В іншу каструлю, меншу за розміром, змішати воду, майонез, сметану. Додати оцет, посолити, поперчити за смаком та збити міксером (суміш буде нагадувати молочний коктейль).

змішати воду, майонез, сметану

Заливаємо отріманою рідиною овочі в каструлі. Окрошка готова.

До столу подавати холодною. Дуже смачна страва, прийде до смаку вашим гостям спекотним літом.

Окрошка готова

Приємного смаку!