Суп харчо з баранини

Суп харчо з бараниниСуп харчо з баранини

Рецептів приготування супу харчо існує дуже багато. Сьогодні приготуємо суп харчо з баранини та перцем чилі. Кожна господиня звичайно підлаштовує рецепт під себе, тому що не подобається, не додавайте. Харчо вийшов дуже смачним, вірю і вам сподобається.

Інгредієнти

  • Вода 2-2,5 л.
  • Баранина (з кісткою) 300-400 г.
  • Помідори 1-2 шт.
  • Томатна паста 100 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Рис 1 стакан 200 г.
  • Часник 5-6 зубців
  • Приправа Хмелі-сунелі 10 г. або за смаком
  • Перець чилі 1 шт.
  • Олія для зажарки

Рецепт приготування супу

Баранину помити та порізати шматочками, залишаючи кісточки, які теж будимо класти в суп. Розігріти сковорідку з олією, покласти в неї баранину та кістки. Смажити 7-10 хвилин, не забувайте мішати.

Тим часом, поки смажиться баранина, почистити та порізати кубиками цибулю. Додати в сковорідку до баранини.

Почистити моркву і порізати дрібними кубиками, додати до баранини з цибулею. Все разом смажити ще 10 хвилин.

Додаємо хмелі-сунелі в сковорідку, перемішуємо. Помідори, попередньо з яких була знята шкірка, порізати кубиками і добавити в сковорідку. Покласти 100 г. томатної пасти, додати за потреби трохи води та перемішати.

Перець чилі порізати дрібними кубиками, висипати в сковорідку. Тушити все разом 10 хвилин.

В каструлю налити воду, коли закипить висипати суміш з сковорідки. Коли знову закипить, солимо та накриваємо кришкою. Залишити щоб варилось на повільному вогні 30-40 хвилин.

Добре промити рис у холодній, проточній воді. Почистити часник.

Після того, як суп варився 40 хвилин, додаємо в нього рис, перемішуємо та залишаємо варитись 15-20 хвилин.

По закінченню вичавити часник у суп, додаємо дрібно порізану кінзу (невеликий пучок). Як закипить зразу, вимкнути вогонь (часник не повинен варитись більше 1 хвилини, бо пропаде аромат).

Каструлю закриту кришкою залишаємо щоб настоявся на 30 хвилин.

Ви отримаєте смачний та поживний суп харчо з баранини.

Суп харчо з баранини

Приємного смаку!