Капусняк зі свіжої капусти

Капусняк зі свіжої капустиКапусняк зі свіжої капусти

Капусняк – традиційна перша страва української кухні. Приготуємо український капусняк зі свіжої капусти – поживно і надзвичайно смачно. Рецепт приготування густого та поживного гарячого капусняку, гарна страва на обід. Капусняк вариться на м’ясному бульйоні з додаванням капусти, пшона та сала.

Інгредієнти

  • М’ясо свинина 400 г.
  • Капуста 1 кг.
  • Вода 2,5 л.
  • Морква середня 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 3-4 шт.
  • Томатна паста (пірамідка чумак) 70 г.
  • Пшоно 100 г.
  • Сало 200 г.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Часник 3 зубці
  • Спеції, сіль, зелень за смаком

Капусняк рецепт приготування

Спочатку треба зварити м’ясний бульйон. М’ясо порізати великими шматками і відварити на протязі 40 хвилин, дістати щоб охололо.

Спочатку треба зварити м'ясний бульйон

В киплячий бульйон висипаємо пшоно, попередньо промите під проточною водою.

у бульйон додаємо пшоно
пшоно

М’ясо порізати невеликими смужками.

М'ясо порізати невеликими смужками

Моркву почистити і натерти на мілку тертку.

Моркву почистити і натерти на мілку тертку

Пшоно проварити 5-7 хвилин, кидаємо в каструлю м’ясо і моркву. Додаємо лаврове листя.

Сало порізати невеликими кубиками

Сало порізати невеликими кубиками або прокрутити через м’ясорубку. Через 10 хвилин додаємо сало у каструлю.

Сало додати в каструлю

Свіжу капусту натерти на великій тертці і додати в каструлю після сала.

Свіжу капусту натерти на великій тертці і додати в каструлю після сала

Варити 20 хвилин, періодично помішуйте.

Варити 20 хвилин, періодично помішуйте

В середині варки капусти додаємо томатну пасту, перемішуємо, перець духмяний горошком (3 горошинки), солимо і перчимо за смаком.

Поки вариться готуємо зажарку з цибулі. Порізати цибулю невеликими кубиками і обсмажити до золотавого кольору на сковороді, з додаванням олії. В кінці додаємо 2 ст. л. борошна, перемішуємо і смажимо 2 хвилини.

смажимо цибулю

Картоплю почистити, натерти на мілку тертку і по закінченню варки капусти додати в каструлю, добре перемішати.

Картоплю натерти на мілку тертку, додати в каструлю

Також додаємо готову зажарку і цілі очищенні зубчики часнику.

капусняк

Як закипить проварити ще 10 хвилин, додати небагато рубаної зелені, перемішати, варимо 2 хвилини і капусняк готовий.

капусняк готовий

Дати постояти 20 хвилин і можна насипати в тарілки, додавати сметану і смакувати поживну страву.

капусняк зі свіжої капусти

Приємного смаку!