Суп харчо з куркою

Суп харчо з куркоюСуп харчо з куркою

Суп харчо з куркою – ситна та смачна перша страва. Знаменитий грузинський рецепт супу харчо з курки, з рисом.
Традиційний суп харчо готується з яловичиною. Далі, споконвічний рецепт супу харчо передбачає використання спеціальної заправки – тклапі, простіше кажучи – сушеного сливового пюре. Якщо ви хочете приготувати справжній суп харчо по-грузинськи, то вам не обійтися без цієї заправки. Замість такої заправки використовуємо томатну пасту.

Інгредієнти

  • Вода 1,5 – 2 л.
  • Філе куряче 300 г.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 1-2 зубці
  • Рис 100 г.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль, спеції за смаком
  • Олія для зажарки

Рецепт приготування супу харчо:

Куряче філе промити і нарізати на шматочки.

Рис відварити разом з курячим філе в підсоленій воді.

Рис відварити разом з курячим філе

Моркву натерти на великій тертці, цибулю порізати кубиками і обсмажити на олії разом з морквою.

обсмажити моркву з цибулею на сковорідці

В кінці додати томатну пасту, подрібнений часник, трішки води і протушкувати на маленькому вогні 2-3 хвилини.

додати томатну пасту

Додаємо зажарку в суп з сіллю і спеціями.

зажарка готова

Коли суп закипить, виключити і дати настоятись хвилин 10.

Додаємо зажарку в суп з сіллю і спеціями

Суп харчо готовий до споживання, насипаємо в тарілку та посипаємо свіжою зеленню!

Суп харчо з куркою

Приємного смаку!