Пісний борщ з квасолею

Пісний борщ з квасолеюПісний борщ з квасолею
Пісний борщ з квасолею навариста та ситна перша страва на кожен день та під час Великого Посту. Рецепт пісного борщу з покроковими фото я розповім нижче.

Інгредієнти

  • Квасоля 1 ст.
  • Картопля 5-6 шт. (400 г.)
  • Капуста 200 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 0,5 шт.
  • Корінь селери 0,5 шт.
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Лавровий лист, сіль, перець часник

Як приготувати пісний борщ з квасолею

Квасолю замочити у воді на ніч, потім відварити до м’якості.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Буряк відварити, можна у воді на плиті, а можна і на пару або запекти у духовці до готовності.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Чотири картоплини порізати соломкою, дві невеличкі покласти у каструлю цілими, налити води і поставити варитися.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Поки вариться картопля, обсмажити в олії порізану кубиками цибулю до золотистого кольору, добавити натерту на велику тертку моркву і корінь селери і смажити усе разом хвилин 5-10.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Перець порізати кубиками і добавити до моркви з цибулею і селерою.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Добавити томатну пасту і все добре перемішати, смажити ще 5 хвилин.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

До картоплі добавити обсмажені овочі, відварену квасолю, нашатковану капусту, поперчити, посолити за смаком і варити на маленькому вогні до готовності капусти.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Відварений буряк натерти на велику тертку, можна добавити трішки оцту, щоб борщ мав насичений червоний колір.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Дві цілі картоплини вийняти з каструлі, пом’яти.

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

В кінці добавити натертий буряк, пом’яту картоплю, подрібнений часник і проварити ще хвилини 2. Настояти борщ хвилин 30 і подавати з сухариками. Для приготування сухарів візьміть хліб, поріжте невеликими кубиками. На мультиварці включіть режим жарка (випічка) і підсмажте сухарі не додаючи олії до готовності (помішуйте сухарики кожні 10-15 хвилин).

Пісний борщ з квасолею рецептПісний борщ з квасолею рецепт

Приємного смаку!