Юшка з карася

Юшка з карасяЮшка з карася
Юшка з карася рецепт з фото та описом – пісна страва на кожен день.
Карась – рибка проста, доступна, та дуже смачна. Рецепти з карася різноманітні, найвідоміші – це карасі в сметані і, звичайно, юшка з карасів.

Інгредієнти

  • Карасів 1 кг.
  • Вода 2 л.
  • Цибуля 2 шт. середні
  • Картопля 2-3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Пшоно 100 г.
  • Часник 3 зубці
  • Сало 20 г.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Суміш перців – чорний мелений за смаком, духмяний і горошком по 5 шт.
  • Сіль 1-2 ч. л.
  • Зелень рубана – кріп і петрушка по 1 ст. л.

Рецепт приготування юшка з карасів:

Щоб приготувати рибну юшку з карася рибу треба почистити, видалити нутрощі та добре промити водою. З голови видалити зябра.
Залити рибу водою (2 л), довести до кипіння на невеликому вогні.

Юшка з карася

Зняти піну що утворилася і варити рибу до готовності приблизно 20 хвилин, потім вийняти з каструлі.

Поки варилась уха з риби підготуйте картоплю та цибулю. Картоплю почистити, нарізати кубиками. Цибулю теж очистити і нарізати невеликими кубиками.

Юшка з карася

Помити моркву натерти на середній тертці.

Юшка з карася

Пшоно добре промити (можна обдати кип’ятком).

Сало порізати мілкими кубиками, часник дрібно нарубати. За бажанням перетерти часник з салом.

Юшка з карася

В юшку без риби покласти картоплю, моркву, цибулю – довести до кипіння. Додати пшоно і варити 20-30 хвилин до готовності картоплі.

Юшка з карася

За декілька хвилин до закінчення покласти в юшку карасів, часник з салом, рубану зелень, перець, лавровий лист. Посолити рибну юшку. Дайте докипіти 5-7 хвилин.

Юшка з карася

Юшка з карася

Юшка з карасів готова.

Юшка з карася

Приємного смаку!