Суп з квасолі

Суп з квасоліСуп з квасолі
Суп з квасолі саме для тих хто полюбляє квасолю. Простий в приготуванні суп зате смачний та поживний. Як приготувати суп з квасолі рецепт з фото та покроковим описом. Смачна перша страва на кожен день.

Інгредієнти

  • 700 г свинини
  • 1 стакан білої квасолі
  • 4 помідори
  • 1 баклажан
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврових листки
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 5 ст. л. олії
  • свіжий чебрець (або сушений майоран), мелений перець, сіль

Рецепт приготування супу з квасолею:

Квасолю вимити, залити холодною водою і залишити на ніч. На наступний день воду злити, квасолю знову вимити. Свинину нарізати невеликими кубиками, посолити, поперчити та смажити на сковорідці до золотистого кольору, додавши 2 ст. л. олії.

Суп з квасолі

В каструлю налити біле вино, довести до кипіння, додати квасолю та свинину, 6 склянок води.

Суп з квасолі

Каструлю накрити кришкою і варити 40 хвилин на слабкому вогні (до готовності квасолі), періодично знімаючи піну.

Баклажан нарізати невеликими часточками або кубиками.

Суп з квасолі

На сковороді з 2 ст. л. олії обсмажити шматочки баклажана. Потім вийняти з олії і обсушити серветками.

Суп з квасолі

У тій же сковороді, де смажились шматочки баклажана, підсмажити дрібно нарізану цибулю протягом 3 хвилин, додати подрібнений часник і смажити протягом хвилини. Потім збільшити вогонь, покласти нарізані часточками помідори і швидко прогріти.

Суп з квасолі

Готові овочі покласти в каструлю з м’ясом і квасолею, додати лавровий лист і чебрець. При необхідності долити гарячої води, посолити за смаком, довести суп до кипіння і зняти з вогню.

Суп з квасолі

Порада
Для того щоб бульйон вийшов більш прозорим, квасолю можна відварити окремо до готовності і потім додати в суп разом з обсмаженими овочами.

Приємного смаку!
Джерело рецепту журнал Смачні рецепти №4 2013